Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus almás palacsinta

Rusztikus almás palacsinta
Rusztikus almás palacsinta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus palacsintánál jóval vastagabb, laktatóbb desszert - még könnyebb levesek után is ideális második fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
  2. A lisztet, a cukrot, a vajat, tojást és tejet egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt, kinyomkodott almát, és jól összekeverjük.
  3. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, de akár egy éjszakát is kibír.
  4. A serpenyőt kikenjük egy kis olajjal, és egyesével kisütjük a palacsintákat. Több idő kell neki, mint a sima palacsintának, és mikor a serpenyőbe tesszük, kicsit mozgassuk meg benne a reszelt almát, így biztosan mindenhova jut az almából.
  5. Még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 28 961
elküldve: 4
receptkönyvben: 108
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
796 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás palacsinta, vastag almás palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
alma 2 közepes db
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
tej 7 dl
cukor 3 ek
vaj 6 dkg
napraforgó olaj 3 ek