r
Nosalty Logó

Rozsos kenyér 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rozsos kenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 370 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2956 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 370 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6190 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    4303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 2956 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük az olajat.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, és az élesztős vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd tálba tesszük, és duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, deszkára borítjuk, gyengéden átgyúrjuk, megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Tetejét rozsliszttel meghintjük, bevagdossuk, és még kb. 40 percig hagyjuk kelni.
  5. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 37436
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 15.

Ajánló

A kenyeret  nem dagasztom, hanem inkább gyúrom, hogy sütéskor ne terüljön szét a lágysága miatt, másrészt pedig a kenyérnek kell megfelelő tömörségének lenni, hacsak nem kalács állagút akarunk sütni.

Receptkategóriák

Az olívás kenyeremnél már említettem, hogy nagyon szeretek kenyeret sütni. Végignézni, ahogy lisztből, vízből, sóból megszületik maga az élet, a "mindennapi kenyerünk".

Hozzászólások

Törölt felhasználó

kenyérsüt?ben készítettem el, és nagyon jó lett! pont olyan az állaga, amit szeretek (ha megnyomom visszaugrik), és finom is. köszönet a receptért! :)

Törölt felhasználó

Ennek igazán örülök! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Elkészítve, várom, h eredményr?l.ogy kelljen és utána beszámolhatok az

Törölt felhasználó

Elkészült a kenyér, pontosabban már a második is mert az els? percek alatt elfogyott. Igazán ajánlom mindenkinek. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!

lsflsf

Szia! Arra vagyok kíváncsi, hogy formában sütöd vagy csak megformázod. Eddig sok zsömle és kenyér sütésénél az volt a gondom, hogy ellapult. Nem felfelé, hanem oldalra terjeszkedett.

Törölt felhasználó

Formáztam, de sütheted formában is. Általában akkor laposodik el a kenyér, ha túl lágy a tésztája, ezért kicsit keményebbre kell dagasztani (inkább gyúrni). Sok sikert! Üdv. Livi

Il-di.

Kedves klivi! Este megsütöttem ezt a szimpatikus kenyeret. Reggel ebb?l reggeliztünk, nagyon jól sikerült. Süt?papírt viszont legközelebb nem teszek alá, mert teljesen ráragadt a fenekére. De azért az élvezeti értékén nem rontott :) Köszi a receptet! Üdv.: il-di

Törölt felhasználó

Szia il-di, Egyszer én is befürödtem a süt?papírral, azóta biztosra megyek, és csak azt a fajtát veszem, amit ismerek, nem kísérletezek mással. Legjobb a szilikonos, arra biztosan nem ragad rá. Örülök, hogy ízlett a kenyér! Üdv. Livi

motoreger73

Kedves klivi! ?sszel elhatároztuk a férjemmel, hogy karácsonyra meglepjük magunkat egy kenyérsüt? géppel. Közben rátaláltam erre a receptre. Azóta nem vettünk boltban kenyeret, hanem 2 naponta sütjük. Tökéletes recept!!! Sütöttem már jénaiban, tepsiben, rozsosan és simán is. Nagyon-nagyon finom! Egyszer?, gyors és finom! Megmaradt a kenyérsüt? ára! :-)

Törölt felhasználó

Jaj de jó, akkor ezek szerint segítettem spórolni! :)) Üdv. Livi

gabica0428

Az els? kenyér amit sütöttem sajna kuka lett. A receptnél 40 perc sütés volt írva , de már 2 órája sült és még mindig nyers volt. Valamit nagyon elrontottam! :D Aztán rátaláltam erre a receptre és úgy örültem , hogy sikerült! Nagyon ízlett. Igaz nekem is egy kicsit ellaposodott valószín?leg kevés ideig gyúrtam, de nem baj még próbálkozok vele. Köszi a receptet! :)

Törölt felhasználó

Én is örülök, hogy rátaláltál :) Legközelebb kicsit keményebbre gyúrd, úgy jobban megtartja a formáját! Üdv.

M.Era

Szia ! Megsütöttem 2X nagyon jó az állaga meg finom is, de valahogy nekem ha megszagolom olyan éleszt? szag érz?dik rajta, csak nekem vagy másnak is ? A családnak ízlik azt mondták ne szaglászd egyed :) Van valakinek ötlete ? Köszi Era

M.Era

Válaszolok magamnak :) Éleszt? helyett kovásszal csináltam így tökéletes, ha lesz id?m felteszem :)

Törölt felhasználó

Ma én is megsütöttem ezt a kenyeret. Finom lett a belseje. A héja viszont rettent?en kemény és vastag. Mit csináltam rosszul? Túl sokáig sütöttem?

Törölt felhasználó

Lehet, hogy sütéskor kiszáradt a héja. A süt?b?l kivéve ajánlatos tiszta konyharuhával letakarni, és hagyni, hogy a g?z átjárja, így a héja is visszagyengül.

Törölt felhasználó

Értem. Legközelebb így teszek. Köszönöm a segítséget!

Törölt felhasználó

kedves klivi, tudnál segítenai annak a kiszámításában, 3dkg éleszt? mennyi instant éleszt?- (por)nak felel meg? köszönöm! cirinke

Törölt felhasználó

Szia cirinke! Nem használok instant éleszt?t, de szerintem egy tasaknyi 50 dkg liszthez elegend?. Üdv: Livi

Boboj

Most készítem :) Remélem szuper lesz, mert nagyon könny? kis recept, gyorsan megvan a többi maceráshoz képest, amiket itt olvastam. Sikér meg ilyenek... azt se tudom, hogy honnan lehet ilyet szerezni. Beszámolok rövidesen :) Már a 40 perces másodszori kelesztésnél tartok :)

Boboj

A kenyérke fantasztikus lett! Ízre, állagra, mindenhogyan! Nekem még sose sikerült ilyen szép kis dundi cipót sütnöm :) A férjem azt mondta, hogy ezzel most jól rábrácsáztam, mert innent?l nem akar másmilyet enni :)

tuncsuli

Köszönöm a receptet!! Nagyon finom!!

Törölt felhasználó

A fehér lisztnek nem kenyér lisztnek kell lennie?

Törölt felhasználó

Nem muszáj, de lehet kenyérlisztet is használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek