r
Nosalty Logó

Fekete - erdő vidéki kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Fekete - erdő vidéki kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1749 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 437 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    5066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 1749 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet elkeverjük, a közepében egy mélyedést nyomunk. Az élesztőt feloldjuk a vízben, a mélyedésbe öntjük, egy kevés liszttel eldolgozzuk, majd megszórjuk kevés liszttel, és lefedve kb. 3-4 órát pihentetjük.
  2. A sót és a 300 ml vizet hozzáadjuk, sima tésztává dagasztjuk.
  3. Meleg helyen 60-90 percig kelesztjük, félóránként átdagasztjuk.
  4. Cipót formálunk. A cipót sütőpapírral bélelt tepsiben 10 percig pihentetjük. Éles késsel a szélén nem túl mélyen körbe megvágjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A cipót betoljuk a sütőbe 25 percig sütjük, majd 180 fokra állítjuk a sütőt, és további 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7971
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.

Receptkategóriák

Egy kicsikét időigényes ez a recept, de ha időnk van, megéri kipróbálni. Az eredeti recept 425 g kenyérlisztet ír elő, de nekem nem volt elegendő itthon, ezért használtam teljes kiőrlésű lisztet is.

Hozzászólások

witch

Olyan mintha a peksegbol vettem volna! Fantasztikusan ropogos a heja, puha a belseje pedig nem is gaz tuzhelyben sult. Koszonom a receptet, nekem tetszik igy a teljes kiorlesu liszttel. udv:witch

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.