r
Nosalty Logó

Rozmaringvirágok

giuliettalupa
Rozmaringvirágok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

562
Kalória
6.9g
Fehérje
100g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
38.6g
Víz
82.6g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
60.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. A kristálycukrot felezzük meg, az egyik fele a sütemény tésztájába, a másik fele a tetejére kerül majd. Így tehát, a fele mennyiséget, 10 dkg cukrot tegyük a darálóba a kandírozott narancshéjjal és a morzsolt rozmaringgal, és őröljük finomra, egyneművé.
  2. A keksz tésztájának elkészítéséhez gyúrjuk össze a vajat, a cukros narancsos-rozmaringos őrleményt, a tojássárgáját (a fehérjét tegyük félre a lekenéshez) és a lisztet a két citromból nyert citromlével és egy csipetnyi sóval. Fél órára tegyük a hűtőbe!
  3. A lehűlt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és szaggassuk ki virág formájú kiszúróval. A maradék cukrot öntsük egy lapos tálba, a tojásfehérjét kissé verjük fel. A virágokat kenjük meg tojással, és forgassuk bele a kristálycukorba.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben, kb. 10-15 perc alatt megsülnek. A tésztából 2 és fél tepsire való virágocskát készíthetünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ha valaki a napfény ízét szeretné megkóstolni, készítse el ezt a finom kekszet! Könnyed, friss, illatos. Egy reggeli kávé, egy délutáni tea, de akár egy finom fehérbor mellé is ideális "kísérő" lehet. Készíthetjük otthonra vagy akár ajándékként is, mondjuk a közelgő anyák napjára.

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek