r
Nosalty Logó

Ropogós csirkeszárny

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Ropogós csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

Összesen 1468 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

Összesen 2935 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

Összesen 263 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1468 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2935 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, tálba tesszük.
  2. A páchoz egy másik tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd nyakon öntjük vele a szárnyakat. A páclében jól átforgatjuk a húst (én kézzel szoktam), alufóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A pácolási idő leteltével parázsló faszén felett ropogósra sütjük a szárnyakat.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 75685
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 11.

Ajánló

Fejessaláta

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a konyhai fellépők sorában, ha már csirke, előbb készítjük a mellrészét és a combokat. Én sem büszkélkedhetek kimagasló csirkeszárny készítési statisztikával, ám ma legalább ez került az asztalra.

Hozzászólások (3)

Jolán

Szerintem is nagyon finom a sült csirkeszárny, én is sürün készítek. A páccal (kevés olaj, sok zúzott fokhagyma, mustár, méz, bors, só, majoranna, chili ) egyenként bekenem a szárnyakat, kb 1 dl bort öntök alá, fólia alatt sütöm és miel?tt elkészülne - fóliát levéve - pirosra sütöm. Így lesznek ropogósak a szárnyak és természetesen a ropogós bört is meg lehet enni. Egyébként a pácolának nem látom sok értelmét. Többen mondták már erre a sültre, hogy biztosan pácoltam.....nos nem....hiszen a mustár, valamint a bor, porhanyossá teszi a sültet, ezért alkalmazom ezt a módszert a pácolás helyett!

kicsivik

Elkészült a Szusz-féle változat, igaz, kicsit odakapott (több id?t igényelt a jénai kisikálása, mint maga a sütés - mea culpa) de ett?l függetlenül nagyon finom lett, és valóban porhanyós.

mehjul

Nagyon jó recept! Az egyik kedvence a gyerekeimnek és kit?n? vendég ebédnek is. Én nem tudok itthon grillezni, ezért szuszi módszerével el?ször fólia alatt sütöm, majd pirosra sütöm fólia nélkül. De dupla réteg süt? papír kell alá, mert különben lehet egy fél napot edényt sikálni! Amit a süt?s változathoz változtattam rajta: fele annyi olaj kell a pácba és nekem ez a bors mennyiség b?ven sok (én egy kávéskanállal teszek bele), de minden más stimmel. A dijoni mustár viszont fontos, magyar virsli- mustárral nem az igazi!

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.