r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt Candide konyhájából

Candide
Rizsfelfújt Candide konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

748
Kalória
24g
Fehérje
115.5g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
66.1g
Víz
270.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
49.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4444.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.1 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    821 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a liter tejet, 4 evőkanál cukorral és 3 tasak vaníliás cukorral melegíteni.
  2. Beleöntjük a rizst, és addig főzzük, míg a rizs magába nem szívja a cukros tejet. Ha ez megvan, félretesszük hűlni!
  3. Míg hűl a rizs, a 6 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét 3 evőkanál cukorral felverjük.
  4. A sárgáját beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a maradék 3 kanál cukrot és a két csomag vaníliás cukrot, majd robotgéppel habosra keverjük.
  5. Ha a rizs meghűlt, a tojássárgájával összekeverjük, majd a keményre felvert habot is hozzáadjuk úgy, hogy lehetőleg ne törjön össze.
  6. Egy nagy, hőálló tálat kikenünk margarinnal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. (Mintha piskótasütéshez kennénk ki a formát, csak nem liszt kerül a margarinra, hanem zsemlemorzsa.)
  7. Beleöntjük a rizses-tojásos masszát a tálba, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyerekként ez volt a kedvenc édességem. Mivel anya sokat dolgozott, akkoriban ez egyfajta kuriózum volt. Amióta felnőttem, rendszeresen készítem, a család nagy örömére. :D

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek