Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricciarelli Glaser konyhájából

Ricciarelli Glaser konyhájából
Ricciarelli Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom mandulás sütemény. Ebből az adagból kb. 40 darab aprósütemény lesz. A tésztát színezhetjük 1 ek kakaóporral is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát elkeverjük a sütőporral, a porcukor felével, citromhéjjal és a keserűmandula aromával.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzádolgozzuk a maradék porcukrot.
  3. A tojáshabhoz adjuk a mandulás keveréket, és jól eldolgozzuk, egy enyhén ragadós tészta a végeredmény.
  4. A tésztából kis darabokat letépkedünk, golyóvá formázzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy villával egy kicsit ellapítjuk, majd kb. 30-60 percet pihentetjük.
  5. Betoljuk a 120 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percet sütjük. Hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 115
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

olasz mandulás süti, mandulás teasütemény, pasta di mandorla, olasz habcsók, olasz mandulás aprósüti, tradicionális olasz sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

216
mandula 300 g
sütőpor 1 tk
citromhéj 1 tk
keserűmandula aroma 4 csepp
porcukor 200 g
tojásfehérje 2 db
1 csipet