r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 2953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 2953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a liszt felét beleszitálva robotgéppel összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük a fehérjét, majd beleszitáljuk a liszt negyedét, és lapos fakanállal óvatosan elkeverjük. Utána adjuk hozzá a maradék lisztet, és elkeverjük, míg teljesen homogén masszát kapunk.
  4. Sütőpapírral kibéleljük a sütő lapos tepsijét, és eloszlatjuk egyenletesen a masszát.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 150 fokon sütjük, 10-10 percig. 15 perc után azért ellenőrizzük tűpróbával!
  6. Sütőpapírostól rácsra tesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl, utána leborítjuk folpackkal plusz egy konyharuhával és átfordítjuk, hogy le tudjuk húzni róla a sütőpapírt.

Töltelék elkészítése

  1. Elkeverjük a margarint a porcukorral, úgy hogy egy homogén masszát kapjunk, villával, vagy valami hatásosabb segédeszközzel.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a fél citrom levét és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a ribizlit. Addig keverjük, míg kicsit meg nem színezi a krémet.
  3. Rákenjük a tésztára a krémet, de a széleit hagyjuk szabadon kb. 3 cm-re (oda már ne kenjünk krémet). Szorosan tekerjük fel a folpack és a konyharuha segítségével. Ha kész, elrendezgetjük rajta a folpackot, és betesszük a hűtőbe. Vagy egyből szeleteljük, és megesszük. :-) Kb. 15-16 szelet jön ki belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 882
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem egy desszert magazin piskótatekercseivel, és most sikerült rászánni magam a kísérletezésre, mivel elég sok tojásunk összegyűlt. Módosítanom kellett az arányokon, hogy mutatós, ugyanakkor finom süti legyen az eredmény. Szerintem jól sikerült. :)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?