Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges szederdesszert

Réteges szederdesszert
Réteges szederdesszert
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap kaptam egy kistálnyi szedret, és elhatároztam, hogy valami könnyű finomsághoz fogom felhasználni.
Receptek után kutatva találtam rá Tündér váratlanvendég-krémjére, és ezt továbbfejlesztve készült el az én szedres desszertem.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hidegen és melegen is egyaránt finom.
Bármilyen bogyós gyümölccsel készíthetjük, akár fagyasztottal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szedret megmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A tejet kislábosba öntjük, és hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd belenyomjuk a fél citrom levét. (Egy kis szűrőn keresztül nyomjuk, hogy a citrommagok ne essenek bele.)
  3. Folyamatosan kevergetve főzni kezdjük, közben beleszórjuk a búzadarát.
  4. Amikor szépen besűrűsödött, félrevesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  5. A tojásfehérjét az 1 tk cukorral kemény habbá verjük, és végül ezt is beleforgatjuk.
  6. 3 üvegpoharat vagy kelyhet veszünk elő, és ezekbe kanalazzuk a krémet. Közben rétegezve, vagy véletlenszerűen elszórva néhány szem szedret rakunk bele. A többi gyümölccsel a kész poharak tetejét díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 997
elküldve: 3
receptkönyvben: 265
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres grízpuding, grízpuding szederrel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barnamargo
margóci / barnamargo Fri, 2010-08-13 12:48

Szia ! Ma elkészítettem a szedres desszertet, amihez másfél liter tejet használtam el és 3x-os cukormennyiséget. Ugyanis, amikor a melegedő tejhez adtam a citrom levét, összetúrósodott a tej. Így aztán az utolsó próbálkozásnál csak citrom héját reszeltem és a kész tejbegrízhez adtam hozzá. Nagyon finom egyébként, még másfajta gyümölccsel is kipróbálom és legközelebb teszek hozzá mascarponét is. Köszi a receptet. Üdv. Margóci

iceflower
iceflower / iceflower Sat, 2010-08-14 19:52

Szia Margó!
Lehet, hogy félreérthető a leírásban, de én hidegen kevertem a tejhez a cukrot és a citromlevet, és csak utána kezdtem el melegíteni. Nekem nem túrósodott össze.
De örülök, hogy sikerült megoldást találnod - bár így kidobhattál másfél liter összetúrósodott tejet.... :(

Sok sikert hozzá, ha más gyümölcsökkel is elkészíted!
Timi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-03 20:31

Holnap kifogom próbálni ezt a szeder desszertet, biztosan nagyon finom!

275
tej 0.5 l
búzadara 3 evőkanál
cukor 4.5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 fél citromból nyert
tojás 2 db
szeder 15 dkg