Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeg barátok Lizinka konyhájából

Részeg barátok Lizinka konyhájából
Részeg barátok Lizinka konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon különleges desszert, ami inkább egy laktató uzsonna a családi recept archívumból. Édesanyám gyakran készítette, főleg ha rokonok érkeztek, mert ez az ő specialitása volt. Én is elkészítettem már többször, most megosztom veletek!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket keresztben elvágjuk (fél kiflit pedig félreteszünk). Egy hegyes, vékony, hosszú pengéjű késsel lyukat fúrunk a felezett kiflikbe. Ezután megtöltjük baracklekvárral. Én erre a célra egy injekciós tű alakú tortadíszítőt használok. A nyílásokat a félretett kifliből letépett darabkákkal betömjük.
  2. A megtöltött kifliket borban megforgatjuk. Egy kicsit benne hagyjuk, hogy átitatódjon. Ezután felvert tojásba mártjuk, és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban minden oldalát ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük.
  3. Fahéjas cukorral megszórva, langyosan kínáljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 896
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
432 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

részeg barát, barackos kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2016-07-19 18:11

Szia! Én lehet hülye vagyok, de nem értem, hogyan kell félbevágni a kifliket: vízszintesen vágjam el vagy függőlegesen? Én a függőlegesre tippelek, de a kép alapján csak az az egy darab néz ki úgy, mintha félbe lenne vágva, a többi olyan szépen egyben van. A panír miatt maradtak egyben? Bocsi, de nem vagyok egy nagy sütisütő, így nekem szájba kell rágni. :) Előre is köszi a választ!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Wed, 2016-07-20 08:12

Szia! Függőlegesen kell félbe vágni a kifliket. Így lehet csak a kés pengéjével lyukat fúrni bele. A töltelék lekvár szétfeszíti, ducivá teszi a fél kifliket, ezért kell "betömedékelni" egy kiflidarabkával a nyílást. Azért írtam a tordadiszitő használatát, mert kis kanállal nem lehet megtölteni, csupa maszat lesz az egész. Ha nincs kéznél ilyen kütyüd, akkor egy nylon zacskó is megteszi, aminek a csücskét kivágod. A boros, tojásos panír fogja össze ilyen masszívan a fél kifliket! A receptben a sütéshez 0,5 dl olajat írtam (remélem), elírás az 5 dl!!! Fél liter az rengeteg!!!! Ha elkészíted ezt a finom receptet, biztosan sikerül és mindenkinek nagyon fog ízleni. remélem tudtam segíteni. További szép napot! Andi

657
kifli 5 db
fehérbor 1 dl
sárgabaracklekvár 6 ek
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint