r
Nosalty Logó

Rántott sajt helenától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Rántott sajt helenától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2964 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2761 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 742 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11044 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    3196 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2650 mg
  • Nátrium
    4831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2964 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajt szeletet először a lisztbe, tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsába.
  2. Forró olajban kisütjük.
  3. Mártással vagy áfonyalekvárral, és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2195
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Ajánló

A sajtot kétszer forgassuk tojásba és prézlibe, így nem fog szétfolyni,de ez inkább a gyengébb minőségű sajtra érvényes. Fokhagymával, mustárral, sóval, borssal ízesített tejföllel  is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Valamikor a  70-es évben ettem legelőször rántott sajtot  Csehországban. Nekem nagyon ízlett, de nem tudtam, hogy készítik a majonézt. Csehországban lehetett készen kapni, ami a mártás alapja volt. Az édesanyám nem főzött ilyen ételt, ezért számomra ismeretlen volt. Aztán kerestem itthon a MAJOLKÁT, de nem volt kapható. Aztán elterjedt errefelé is a híres rántott sajt, azóta a kedvenceim közé tartozik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek