Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott patisszon tartármártással

Rántott patisszon tartármártással
Rántott patisszon tartármártással
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

8-9 éves lehettem, mikor először csináltam ilyet. Persze én csak paníroztam, a nagymamám főzte meg és sütötte ki, de az íze máig eszembe juttatja azokat a gondmentes, vidéken töltött nyarakat...

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Tipp: ha tartalmasabb ételként szeretném fogyasztani, párolt rizst készítek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felteszünk vizet főni.
  2. A patiszont megszabadítjuk a héjától, négyfelé vágjuk, és kisujjnyi méretűre szeleteljük. Nem jó, ha nagyon vékony, mert akkor szétfő, és nem lehet rendesen bepanírozni.
  3. Amikor forrni kezd a víz, teszünk bele 2 tk sót, majd a patiszonszeleteket.
  4. Ha már bele tudunk szúrni egy hústűt, akkor elzárjuk alatta a gázt, leöntjük róla a vizet, és picit várunk, hogy hűljön.
  5. Előkészítünk 3 tálat. Az egyikbe lisztet rakunk, a másikba 2-3 tojást felverünk, a harmadikba zsemlemorzsát szórunk.
  6. Bepanírozzuk a patiszont: először lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalát a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában hempergetjük meg.
  7. Ezután bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
  8. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, sózzuk.
  9. A tartármás receptje innen van. Jó étvágyat!

 

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 91 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 234
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

*geo*

Mióta szakács: 2012.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott patiszon, csillagtök rántva, rántott csillagtök tartármártással

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2014-07-29 13:52

Patiszont még nem sütöttem. Besóztam éjjelre a vékony szeleteket, sok levet eresztett. Nem főztem meg mint a recept írta sajnos, mert most a sütésnél azt vettem észre, hogy nem puhult meg teljesen pedig ennél vékonyabbra már nincs értelme szelni. Legközelebb, mivel nem hagy nyugodni a dolog tényleg előfőzöm.
Köszi Geo-nak a receptet, mindenképpen a pontos leírása szerint elkészítem még és szemezgettem a feltöltött ételei között, lesz mit elkészítenem, jó kis ételek!

kgguinney
kgguinney Sat, 2012-08-11 09:37

A patiszonbokrunk megbolondult, és ontja magából a patiszonokat. Nem tudok ennyit kisütni, és ha sokat áll akkor megkeseredik. Aki Kistarcsa közelében jár írjon, szívesen adok ingyen. Most "szüreteltünk" 13 nagy darabot.

Hegyimari
Hegyimari Thu, 2012-09-27 22:55

Ez tény? Mert nekem a kamrában már egy ideje ott üdül a patiszon és még nem csináltam vele semmit. Volt helyette más - tök, padlizsán, cukkini. Valahogy elkerülte a konyhát. Akkor most kidobhatom?

finom
finom Sun, 2012-08-05 22:13

Én só helyett ételízesítővel szórom meg és hagyom állni egy picit,ami levet enged lecsöpögtetem róla és panírozom.

x5y
x5y Sun, 2012-08-05 16:57

Én még sosem főztem előre meg, hagymával sem próbáltam még.
Imádom!

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2012-08-05 08:32

Én sose főzöm,hanem felszeletelem,megsózom és nagyon vékonyra szeletelt hagymát teszek rá és egymásra pakolom.Így hagyom kb.fél óráig,aztán lecsöpögtetem.Így hajlékony lesz,nem törik.Panírozom.Hamar megsül és nagyon finom lesz.Ecetes krumplisalátát csinálok a hagyma felhasználásával.Aztán lecsöpögtetem és majonézzel összekeverem.Ez a köret.Üdv.:Éva

pitzburg
p2 / pitzburg Tue, 2012-07-31 20:01

Jééé, még sosem hallottam, hogy valaki előfőzi :) De gondolom így is finom :)

572
patisszon 1 db
finomliszt 1 bögre
tojás 2 db
zsemlemorzsa 1 bögre
0 ízlés szerint