r
Nosalty Logó

Rántott patisszon tartármártással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rántott patisszon tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1714 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3218 micro
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9654 micro
Összesen 1714 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban felteszünk vizet főni.
  2. A patiszont megszabadítjuk a héjától, négyfelé vágjuk, és kisujjnyi méretűre szeleteljük. Nem jó, ha nagyon vékony, mert akkor szétfő, és nem lehet rendesen bepanírozni.
  3. Amikor forrni kezd a víz, teszünk bele 2 tk sót, majd a patiszonszeleteket.
  4. Ha már bele tudunk szúrni egy hústűt, akkor elzárjuk alatta a gázt, leöntjük róla a vizet, és picit várunk, hogy hűljön.
  5. Előkészítünk 3 tálat. Az egyikbe lisztet rakunk, a másikba 2-3 tojást felverünk, a harmadikba zsemlemorzsát szórunk.
  6. Bepanírozzuk a patiszont: először lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalát a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában hempergetjük meg.
  7. Ezután bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
  8. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, sózzuk.
  9. A tartármás receptje innen van. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 120843
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Tipp: ha tartalmasabb ételként szeretném fogyasztani, párolt rizst készítek hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

8-9 éves lehettem, mikor először csináltam ilyet. Persze én csak paníroztam, a nagymamám főzte meg és sütötte ki, de az íze máig eszembe juttatja azokat a gondmentes, vidéken töltött nyarakat...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.