r
Nosalty Logó

Rántott patisszon tartármártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott patisszon tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1714 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3218 micro
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9654 micro
Összesen 1714 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban felteszünk vizet főni.
  2. A patiszont megszabadítjuk a héjától, négyfelé vágjuk, és kisujjnyi méretűre szeleteljük. Nem jó, ha nagyon vékony, mert akkor szétfő, és nem lehet rendesen bepanírozni.
  3. Amikor forrni kezd a víz, teszünk bele 2 tk sót, majd a patiszonszeleteket.
  4. Ha már bele tudunk szúrni egy hústűt, akkor elzárjuk alatta a gázt, leöntjük róla a vizet, és picit várunk, hogy hűljön.
  5. Előkészítünk 3 tálat. Az egyikbe lisztet rakunk, a másikba 2-3 tojást felverünk, a harmadikba zsemlemorzsát szórunk.
  6. Bepanírozzuk a patiszont: először lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalát a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában hempergetjük meg.
  7. Ezután bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
  8. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, sózzuk.
  9. A tartármás receptje innen van. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 304
  • Össznézettség: 113439
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Tipp: ha tartalmasabb ételként szeretném fogyasztani, párolt rizst készítek hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

8-9 éves lehettem, mikor először csináltam ilyet. Persze én csak paníroztam, a nagymamám főzte meg és sütötte ki, de az íze máig eszembe juttatja azokat a gondmentes, vidéken töltött nyarakat...

Hozzászólások

p2

Jééé, még sosem hallottam, hogy valaki el?f?zi :) De gondolom így is finom :)

Törölt felhasználó

Én sose f?zöm,hanem felszeletelem,megsózom és nagyon vékonyra szeletelt hagymát teszek rá és egymásra pakolom.Így hagyom kb.fél óráig,aztán lecsöpögtetem.Így hajlékony lesz,nem törik.Panírozom.Hamar megsül és nagyon finom lesz.Ecetes krumplisalátát csinálok a hagyma felhasználásával.Aztán lecsöpögtetem és majonézzel összekeverem.Ez a köret.Üdv.:Éva

NovakAndi

Ez nagyon jól hangzik, egyszer kipróbálom!

Éva-Anyóca

Köszönöm, ezen mód is ki fogom próbálni, nagyon jó ötlet.:-))

Törölt felhasználó

Én még sosem f?ztem el?re meg, hagymával sem próbáltam még. Imádom!

Éva-Anyóca

Köszönöm, most van a padlizsán dömping, próba lesz.,:-))

finom

Én só helyett ételízesít?vel szórom meg és hagyom állni egy picit,ami levet enged lecsöpögtetem róla és panírozom.

kgguinney

A patiszonbokrunk megbolondult, és ontja magából a patiszonokat. Nem tudok ennyit kisütni, és ha sokat áll akkor megkeseredik. Aki Kistarcsa közelében jár írjon, szívesen adok ingyen. Most "szüreteltünk" 13 nagy darabot.

Törölt felhasználó

Ez tény? Mert nekem a kamrában már egy ideje ott üdül a patiszon és még nem csináltam vele semmit. Volt helyette más - tök, padlizsán, cukkini. Valahogy elkerülte a konyhát. Akkor most kidobhatom?

Törölt felhasználó

Patiszont még nem sütöttem. Besóztam éjjelre a vékony szeleteket, sok levet eresztett. Nem f?ztem meg mint a recept írta sajnos, mert most a sütésnél azt vettem észre, hogy nem puhult meg teljesen pedig ennél vékonyabbra már nincs értelme szelni. Legközelebb, mivel nem hagy nyugodni a dolog tényleg el?f?zöm. Köszi Geo-nak a receptet, mindenképpen a pontos leírása szerint elkészítem még és szemezgettem a feltöltött ételei között, lesz mit elkészítenem, jó kis ételek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?