r
Nosalty Logó

Rakott lecsós tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Rakott lecsós tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Összesen 454 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Összesen 1814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 454 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1676.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    3970 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    2788 micro
Összesen 1814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    851 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Elkészítés

A tarhonyához

  1. A tarhonyához a tojásokat sózzuk, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy keményebb tésztát kapjunk, lereszeljük, olajon megpirítjuk, vízzel felöntjük és megfőzzük.
  2. A hagymát vékonyra vágjuk, sózzuk és olajon addig pirítjuk, míg elkezd színt kapni. Ekkor rádobjuk a nagyobb szeletekre vágott paprikát, félpuhára pároljuk, majd rárakjuk a darabolt paradicsomot (a héját húzzuk le), kb 30 percet főzzük.
  3. Egy olajjal kikent tepsibe tegyük a tarhonya felét, igazítsuk el, majd öntsük rá a lecsót, ezt is igazítsuk el, és ismét a tarhonya.
  4. A tejfölt keverjük el a tojással, sózzuk és kenjük a tarhonyára.
  5. 200 fokon kb 20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5946
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Nagyon finom, egy újságban találtam a receptet.

Hozzávalók

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!