r
Nosalty Logó

Rakott lecsós tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Rakott lecsós tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Összesen 454 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Összesen 1814 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Összesen 83 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 454 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1676.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    3970 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    2788 micro
Összesen 1814 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    851 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Elkészítés

A tarhonyához

  1. A tarhonyához a tojásokat sózzuk, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy keményebb tésztát kapjunk, lereszeljük, olajon megpirítjuk, vízzel felöntjük és megfőzzük.
  2. A hagymát vékonyra vágjuk, sózzuk és olajon addig pirítjuk, míg elkezd színt kapni. Ekkor rádobjuk a nagyobb szeletekre vágott paprikát, félpuhára pároljuk, majd rárakjuk a darabolt paradicsomot (a héját húzzuk le), kb 30 percet főzzük.
  3. Egy olajjal kikent tepsibe tegyük a tarhonya felét, igazítsuk el, majd öntsük rá a lecsót, ezt is igazítsuk el, és ismét a tarhonya.
  4. A tejfölt keverjük el a tojással, sózzuk és kenjük a tarhonyára.
  5. 200 fokon kb 20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5929
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Nagyon finom, egy újságban találtam a receptet.

Hozzávalók

A tarhonyához

A lecsóhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek