Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos linzer házi baracklekvárral

Rácsos linzer házi baracklekvárral
Rácsos linzer házi baracklekvárral
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno, amikor saját háztartást kezdtem vezetni, Anyu receptjei közül néhányat én is meghonosítottam. Hát igen, nehéz elszakadni a gyermekkor ízeitől... Szerencsére az én családom is kedveli. Így, ha egyszerű, gyors és finom édességre vágyunk, ezt nyugodtan bevethetem. Nálam azért jött ki viszonylag alacsony költség, mert a kertben termett sárgabarackból, sajátkezűleg készítettem el a lekvárt. Egyébként arra gondoltam, hiába voltam most lelkiismeretes és töltöttem ki a költség rublikát, attól tartok  ez az ár nem sokáig lesz valós... Már 40-50 ft-os tojás árról csiripelnek a madárkák... :(

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, amíg összeáll a tésztánk.
  2. Kétharmad részét kinyújtjuk, és egy tepsit kibélelünk vele. Elsimítjuk rajta a baracklekvárt.
  3. A tészta maradékát szintén kinyújtjuk kb. tepsi méretűvé, és rádlival (cakkos tésztavágóval) 1,5 cm széles csíkokra vágjuk fel. Először átlósan, majd keresztbe felrakjuk a tésztacsíkokat, és már mehet is az előmelegített sütőbe.
  4. Kihűlés után azonnal fogyasztható!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lekváros linzer, rácsos sütemény, linzer lekvárosan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2012-02-10 08:19

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.09. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2012-02-09 13:12

Ha esetleg valakit érdekelne, hogyan készítem a sárgabaracklekvárt, hát leírom:
1 kg kimagozott sárgabarackhoz 30 dkg cukor kell. Főzőedénybe tesszük a megtisztított, kimagozott sárgabarackokat. Kézzel jól szétmancsingoljuk :) cukorral együtt,de lehet ledarálni is (én szeretem, ha kis sárgabarack darabkák is vannak benne), majd másnapig hűvös helyen pihentetjük. Következő nap forrástól számítva 30 percig főzzük, ill. addig amíg elérjük a kellő sűrűséget, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk celofán+kupakkal, és száraz gőzben, jól bebugyolálva hagyjuk teljesen kihűlni.
Az üvegtisztítást nagyon egyszerűen oldom meg: mindig tisztán elrakott üvegeimet a kamra legfelső polcán gyűjtögetem. Amikor szükség van rá, csak kiöblítem jó alaposan 70%-os alkohollal (alkohol üvegbe tölt, kupak rácsavar, üveget jól megrázni, hogy mindenhol érje az alkohol, majd átönteni a következő üvegbe és ismétlődik a folyamat). Az alkohol patikában beszerezhető. 1-2 dl elegendő, attól függően mekkora befőzés esedékes. A fertőtlenített üvegeket tiszta konyharuhára szájjal lefelé leborogatom, had csöpögjön ki a felesleg, majd visszafordítom, hogy a maradék alkohol elpárologhasson. És felhasználásra kész is! Évek óta így csinálom mindenféle befőzésnél. Nem használok tartósítószereket. Még sosem romlott meg semmim sem!

633
finomliszt 37.5 dkg
rétesliszt 37.5 dkg
margarin 30 dkg
cukor 30 dkg
tojás 2 db
víz 0.25 dl
sütőpor 1 csomag
1 csipet
sárgabaracklekvár 50 dkg