r
Nosalty Logó

Berlini sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Berlini sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4951 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 372 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4048.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 4951 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 50 g porcukrot, a lisztet, vajat, a 3 egész tojást, és a citrom héját összegyúrjuk.
  2. Kb. a kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk ki, tepsibe fektetjük, kissé megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félkészre megsütjük (180 °C).
  3. Mandulát vagy diót megdarálunk, összevegyítjük a kakaóval, 100 g porcukorral, fahéjjal, és3 egész tojással.
  4. A megsült tésztát megkenjük 4 ek lekvárral, és ráhelyezzük a mandulás keveréket.
  5. A megmaradt nyers tésztából rudacskákat sodrunk, és rácsalakban ráhelyezzük a tetejére.
  6. Újra és véglegesen megsütjük az egészet gyenge tűznél (170°C).
  7. Ha kihűlt, vaníliás cukorral meghintjük. A rácsok közti hézagokat lekvárral töltjük ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32 x 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1428
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 158281
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Berlini sütemény
Vicikó 251 recept

Újonnan felfedezett, 1954-ben megjelent szakácskönyvemből való recept alapján készítettem ezt a hagyományos rácsos, linzertésztás finomságot. Mandulával töltöttem, igen nagy sikere volt. Szinte egyre finomabb lett, 2-3 nap alatt. Ezért ajánlom, hogy legalább fogyasztás előtti napon készítsük el. De mi frissiben is lelkesen pusztítottuk :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek