r
Nosalty Logó

Puliszkás csikmák

Smaragd konyha
Puliszkás csikmák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

puliszka

csikmák tészta

1088
Kalória
28.1g
Fehérje
191.9g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
297.4g
Víz
216.6g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    3316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    892.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4159 micro
Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

puliszka

  1. Felforrósítjuk a fazekat, majd beleöntjük a kukoricadarát, hozzáadjuk a sót, lejjebb vesszük a lángot közepesre, és pirítani kezdjük gyakran kevergetve. Kb. 5 perc, míg az illatát megérezzük.
  2. Hozzáadjuk a 2 púpozott kanál zsírt és a felforralt 5 dl vizet, jól összekeverjük, és rögtön lefedjük a fedővel. A legkisebb lángon főzzük, míg a szemek puhák lesznek, időnként megkeverjük.
  3. Amikor kész, langyosra hűtjük.

csikmák tészta

  1. A liszthez adjuk a sót és a tojásokat, és a vizet apránként hozzádolgozva közepes keménységű tésztát gyúrunk.
  2. Nyújtógépbe tesszük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk, és a tésztavágó gépben 1 cm szélesre vágjuk.
  3. Felforrt, sós (3 l) vízben kifőzzük. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel.
  4. Kizsírozott jénai tálban összeforgatjuk a leszűrt tésztát és a puliszkát. Előmelegített sütőbe téve felforrósítjuk.
  5. Savanyú uborkával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Fantasztikus illat járja be a konyhát, amikor pirítom a kukoricadarát. Gyermekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor ezt az ebédet készítem a családnak. Édesen lekvárral, vagy sósan savanyúsággal is tálalható.

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...