r
Nosalty Logó

Puliszkás csikmák

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Puliszkás csikmák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    3316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4159 micro
Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

puliszka

csikmák tészta

Elkészítés

puliszka

  1. Felforrósítjuk a fazekat, majd beleöntjük a kukoricadarát, hozzáadjuk a sót, lejjebb vesszük a lángot közepesre, és pirítani kezdjük gyakran kevergetve. Kb. 5 perc, míg az illatát megérezzük.
  2. Hozzáadjuk a 2 púpozott kanál zsírt és a felforralt 5 dl vizet, jól összekeverjük, és rögtön lefedjük a fedővel. A legkisebb lángon főzzük, míg a szemek puhák lesznek, időnként megkeverjük.
  3. Amikor kész, langyosra hűtjük.

csikmák tészta

  1. A liszthez adjuk a sót és a tojásokat, és a vizet apránként hozzádolgozva közepes keménységű tésztát gyúrunk.
  2. Nyújtógépbe tesszük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk, és a tésztavágó gépben 1 cm szélesre vágjuk.
  3. Felforrt, sós (3 l) vízben kifőzzük. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel.
  4. Kizsírozott jénai tálban összeforgatjuk a leszűrt tésztát és a puliszkát. Előmelegített sütőbe téve felforrósítjuk.
  5. Savanyú uborkával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2563
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Ajánló

Gyümölcs ízesítésű szörpöt ajánlok utána.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puliszkás csikmák
Smaragd konyha 149 recept

Fantasztikus illat járja be a konyhát, amikor pirítom a kukoricadarát. Gyermekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor ezt az ebédet készítem a családnak. Édesen lekvárral, vagy sósan savanyúsággal is tálalható.

Hozzávalók

puliszka

csikmák tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!