r
Nosalty Logó

Puliszkás csikmák

Smaragd konyha
Puliszkás csikmák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

puliszka

csikmák tészta

1088
Kalória
28.1g
Fehérje
191.9g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
297.4g
Víz
216.6g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    3316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    892.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4159 micro
Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

puliszka

  1. Felforrósítjuk a fazekat, majd beleöntjük a kukoricadarát, hozzáadjuk a sót, lejjebb vesszük a lángot közepesre, és pirítani kezdjük gyakran kevergetve. Kb. 5 perc, míg az illatát megérezzük.
  2. Hozzáadjuk a 2 púpozott kanál zsírt és a felforralt 5 dl vizet, jól összekeverjük, és rögtön lefedjük a fedővel. A legkisebb lángon főzzük, míg a szemek puhák lesznek, időnként megkeverjük.
  3. Amikor kész, langyosra hűtjük.

csikmák tészta

  1. A liszthez adjuk a sót és a tojásokat, és a vizet apránként hozzádolgozva közepes keménységű tésztát gyúrunk.
  2. Nyújtógépbe tesszük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk, és a tésztavágó gépben 1 cm szélesre vágjuk.
  3. Felforrt, sós (3 l) vízben kifőzzük. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel.
  4. Kizsírozott jénai tálban összeforgatjuk a leszűrt tésztát és a puliszkát. Előmelegített sütőbe téve felforrósítjuk.
  5. Savanyú uborkával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Fantasztikus illat járja be a konyhát, amikor pirítom a kukoricadarát. Gyermekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor ezt az ebédet készítem a családnak. Édesen lekvárral, vagy sósan savanyúsággal is tálalható.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...