Nosalty Logó

Pudingos keksz Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Pudingos keksz Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3071 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 5187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 496 Kcal

Elkészítés

  1. A margarint, porcukrot és vaníliát kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel.
  2. Ezután három részre osztjuk, és beledolgozzuk a pudingport. Majd a három gombóc tésztát lefedjük, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik gombóc tésztát elővesszük, és 11 grammos kis golyókat formálunk belőle, ezután egy villa segítségével kissé ellapítva mintát nyomunk a tetejére.
  4. Majd a tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. A másik két gombóccal is így járunk el. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon, amikor az alja kezd színeződni, akkor már készen is van. Jó tanács: az összes tésztát előre nem érdemes kivenni a hűtőből, mert túlságosan meglágyul és szétterül a sütésnél.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 28793
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Nagyon finom, mutatós rágcsálni való.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Azt hittem, már pudingkrémes, elég megtéveszt? ez az elnevezés.

Katharosz

Mit tegyek ez a neve.

Törölt felhasználó

ragaszd össze pudingkrémmel :)

Katica

Elkészítettem,de mivel nem volt itthon csak f?z?s pudingporom,azt tettem bele. Nagyon jól remekelt,egy igazán könny? vajas keksz lett bel?le. CSODÁLATOS!!!...GRATULÁLOK a recepthez. KÖSZÖNÖM.

Katharosz

Köszönöm, örül?k, hogy ízlett. Üdv. Kati

somod

Köszönöm megsütöttem nagyon finom lett,és hozzá durum lisztet használtam.Nem volt csokipudingom itthon csokiöntet port raktam bele !

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nekünk is ízlett. Nekem kevés bele a 15 dkg cukor, én biztosan 20, de inkább 25 dkg-mal fogom csinálni a jöv?ben. A csokis pudingpor helyett tiramisusat tettem bele, nagyon finom, lágy kávé ízt adott neki. :)

Titalilla

Szia! Engem az érdekelne, hogy ha szaggatóval kiszúrom, akkor mennyire tartja meg a formáját? Húsvétra szeretnék nyuszi, csibe stb. ilyesmi formákat kiszaggatni. :) Vaníliás és epres pudingporral csinálnám.

Katharosz

Szia, szerintem elég formatartó lesz, mivel így is megtartotta a formáját és a mintáját is. Üdv.Kati

vabek

Kedves Katharosz! Nagyon tetszik ez a recept és az szeretném kérdezni, hogy ezt meg lehet csinálni szilikon süt?formában? Elég híg ahhoz a tészta, hogy belesimuljon a mintákba? Vagy összeáll a gyúrásnál? Köszönöm, ha válaszol!

Katharosz

Szia, ez nem híg állagú tészta, kézzel jól formálható, én villával szoktam mintát nyomni a tetejére, ezután a sütés alatt is megtartja a formáját. A szilikon formákat én nem szeretem. Üdv. Kati

Címlapról ajánljuk

További cikkek