r
Nosalty Logó

Pudingkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5840 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.3 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 5840 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel, majd összedolgozzuk a szódaporral elvegyített liszttel. Összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Lapokká sodorjuk, és lisztezett tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. A lapokat ne szárítsuk ki sütéskor!
  2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
  3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
  4. A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük.
  5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak és szépen szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 x 34
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 111196
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 09.

Ajánló

A krém fehér részébe lehet egy kevés citromhéjat is keverni, úgy még finomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pudingkocka felénk nagyon népszerű, cukrászdákban is lehet kapni. Ezért is csodálkoztam, hogy még senki sem töltötte fel ezt a receptet.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Húúú ez nekem nagyon tetszik,egyszer? de biztos finom.

Törölt felhasználó

Szia vanilla-daniela, Tényleg egyszer? és finom süti, másnapra jól bepuhul, az ízek összeérnek, és könnyen lehet szeletelni. Érdemes kipróbálni. Sok sikert hozzá! Szép hétvégét! Üdv: Livi

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól nézkia süti, biztos finom is. A 2 cs. pudinhoz nem kevés az 5 dl tej? Nem lesz túl kemény a puding?

Törölt felhasználó

Szia Tünde, A puding természetesen s?r?bb lesz, mint amikor "sima" pudingot készítünk, de a krém nem lesz kemény, hiszen még hozzájön a vaj is. Pont jó lesz az állaga, szépen lehet majd szeletelni, nem folyik ki a sütib?l. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Hú ez nagyon guszta!Biztos finom is.Mindenképpen kipróbálom. Szép napot mindenkinek!

Törölt felhasználó

Szia Petrezselyem, Örülök, hogy tetszik. Próbáld ki, nem fogod megbánni :)) Üdv. Livi

Judit71

Ezen az oldalon nem lehet kedvenc szakácsokat választani? Nekem te lennél az egyik! Minden recepted tuti nyer?!

Törölt felhasználó

Kedves Judit71! Nagyon jól esett, amit írtál, ezek szerint már többet is kipróbáltál?! Látod, pont az ilyen vélemények miatt érdemes feltölteni olyan recepteket, amik már garantáltan kipróbáltak és beváltak. Persze, mindenki ízlésének nem lehet megfelelni, de ha jön pár pozitív értékelés, akkor az nagy öröm, hiszen nem f?ztem hiába....:)) Szép hétvégét, és köszi a hozzászólást! Üdv. Livi

Cassiopeia

Szia nekem els? ránézésre az Erzsi kocka jut eszembe err?l a sütir?l. Nagyon guszta és tuti hogy meg fogom csinálni. Addig is mentem. Köszi

Törölt felhasználó

Szia, Elképzelhet?, hogy néhol Erzsi-kockaként ismerik, hiszen ez egy régi sütemény, már az én gyerekkoromban is lehetett kapni... :)) Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem,a tetejére nem tettem mázat,de így is isteni finom lett -az igaz még egy kicsit puhulni kell neki ,de a 2 éves kislányom már nem tudott tovább várni és meg kellett szelni a sütit :-)))

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett Timici! Üdv: Livi

pásztorné73

 Nekem is megvan ez a süti recept, csak Szilárdi-szelet a neve. Gyakran sütöm nagyon finom.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek. Érdekl?dni szeretnék a tésztával kapcsolatban. Nagyon tetszik és el szeretném készíteni a süteményt, csak nem tudom mit takar az, hogy "olvasztott méz". Kiveszem a két ev?kanálnyi mennyiséget és felmelegítem egy fazékban? De meddig kell melegíteni? Amíg forr? Vagy korábban vegyem le a t?zr?l? Vagy egyálltalán nem így kell csinálni? Köszönöm ha valaki válaszol! Betti

Törölt felhasználó

Szia berni8712, A mézet kis üvegtálkában vagy csészében szoktam felmelegíteni mikróban. Sok sikert az elkészítéséhez, remélem ízlik majd! :) Üdv. Livi

pásztorné73

 Kedves berni8712!!! Az olvasztott méz annyit jelent, hogy ne legyen kemény!! Üveggel együtt egy kicsit megmikrózod, hogy folyós legyen és mehet asütibe!!!

Törölt felhasználó

Kedves pásztorné73, Köszi, hogy megválaszoltad helyettem. Szerintem sokfelé ismerik ezt a sütit, csak mindenhol más néven :)

Törölt felhasználó

Kedves pásztorné73! Köszönöm szépen a segítséget, így nyugodtabban fogok nekiállni :) Szép napot kívánok mindenkinek!

komartt

Sajnos nem írtad le mennyi vaj kell a krémhez!

Törölt felhasználó

15 dkg vaj kell hozzá, de ha lehúzod a csúszkát, akkor meglátod... :) Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Halihó! Megcsináltam a sütit, de nekem közel sem így nézett ki. Nekem ebb?l a krémmennyiségb?l, ami le van írva, nagyon vékonyka csíkok látszanak szeleteléskor, és a lapok sem puhultak meg annyira, amennyire várható lett volna, mondhatnám, kicsit fujtós volt... Mi lehetett a hibám? Üdv Szabina

Törölt felhasználó

Nem tudom mi lehetett a gond. Az eredeti recept 5 dkg vajat ír a tésztához, éppen ezért szoktam 10 dkg-val csinálni, hogy a lapok puhábbak legyenek. Még senki sem panaszkodott, hogy nem sikerült. Mekkora tepsit használtál?

moncsicsi83

Nekem is sikerült elkészítenem. Finom lett, viszont nekem sem volt ilyen vastag a töltelék. Most vagy nagy lett az alapom és azért, vagy valami turpisság van a képen :) Mert mindent úgy csináltam, ahogy ide vagyon írva :)

Törölt felhasználó

Szia moncsicsi83, Lehet, hogy csal a kép, de hidd el, ezekkel az arányokkal csinálom én is :) Üdv. Livi

moncsicsi83

Nem bánom én, a lényeg, hogy finom lett. Páromnak, szüleimnek, tesómnak, anyósnak ízlett, 1 nap alatt elfogyott. Azt mondták, ilyet csinálhatnék s?r?bben is :DDD Szóval köszi a receptet ;) Vékonyan is finom ;)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen, Moncsicsi. Nálunk soha nem okozott gondot a krém vastagsága(vékonysága), ha valaki szereti a sütiket több krémmel, nyugodtan tegyen bele többet, az adagokat arányosan növelve. Lényeg, hogy mindenkinek ízlett! :)

moncsicsi83

Legközelebb egy kicsit több krémmel csinálom, nem esek kétségbe. Mert ugye lesz legközelebb. F?leg a család férfi tagjai követelik máris rajtam :)

Törölt felhasználó

én is megcsináltam minden finom lett , a tészta is megpuhult,de most kezdem ujra késziteni,de dupla adag krémet csinálok,mert nekem is vékony lett a krém.De sebaj mert nagy sikere volt a családban. Holnap jön a kisunokám és ? a f?kóstoló!! mindenkinek szép napot kivánok Bori.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett, és én is további szép napot kívánok!

Törölt felhasználó

üdv.mindenkinek.most lettem kész a sütivel,nagyon jól sikerült,de mivel az el?z? nem lett olyan mint a fotón,ezért most a krémet három csom.pud. és egy l.tejb?l készitettem.Bizony sokkal jobb lett.A tésztát mindent a leirás szerint csináltam,és jó!!!.Én nagyon megvagyok elégedve most meg igy szuper lett!!! KÖSZÖNÖM ezt a receptet nem ismertem,de már kétszer sütöttem meg.Holnap jön az unoka és vizitel. puszi neked! Bori.

Törölt felhasználó

Én felém nem lehet fözni való pudingport kapni, csak olyat ami tejjel összekeverve megsürüsödik 5 - 6 perc alatt. Valakinek van valamilyen ötlete részemre ??

Törölt felhasználó

Szia aszfaltvirág, Használj nyugodtan lisztet a pudingpor helyett! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Fel szeretném venni a receptkönyvembe, de valamiért nem sikerül. Esetleg tudnál segíteni!

Törölt felhasználó

Szia, Nem tudom miért nem sikerül, de remélem, azóta már megoldódott. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!