Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás batyu

Pizzás batyu
Pizzás batyu
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak készült, de reggeli, uzsonna vagy vacsora is lehet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes kipróbálni a leveles tésztát ezzel a spenótszósszal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra (én előre nyújtottat vettem, de arra is rányújtottam még picit).
  2. A hosszabbik oldalát 4, nagyjából egyforma széles csíkra vágjuk. Az így kapott hosszú tésztacsíkok felső felén 3-3 hosszanti irányú vágást ejtünk úgy, hogy a tészta szélétől hagyunk legalább másfél centit.
  3. A tésztacsíkok alsó felét megkenjük pizzakrémmel és ketchuppal szintén úgy, hogy maradjon másfél centinyi szabad tészta. (Hinthetünk rá oregánót is.)
  4. Rászórjuk a feltétet: hagyma, kukorica, sonka, majd rátépkedjük a sajtszeleteket.
  5. A tészta bevágott felét a feltétre hajtjuk, jól lezárjuk.
  6. A batyukat megkenjük a felvert tojássárgájával.
  7. A másik csomag tésztával is így járunk el.
  8. A batyukat előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 459
elküldve: 1
receptkönyvben: 197
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás leveles, hagymás-sonkás-kukoricás tésztabatyu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

690
leveles tészta 2 csomag
mozzarella 10 dkg
csemegekukorica 70 g
sonka 10 dkg
lila hagyma 1 db
pizzaszósz 100 g
ketchup 4 ek
tojássárgája 1 db