Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskófin

Piskófin
Piskófin
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig nem mertem még magam kitalálni receptet. Ez is egy sima vizes piskótának indult. Ezért is lett a neve piskófin, hiszen muffin kinézete piskótát rejt. :)
Remélem mindenkinek ízleni fog, aki kipróbálja  a rumos-mazsolás enyhén barackos mandulás ízvilágot.
Ez az adag pont nem teszi ki a 12 formát a muffinsütőn. Csak 11 és felet. :) Azaz az egyik piskófinunk csak aranybarna mandulás lesz.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én muffinforma helyett a sütőpapírt vágtam kis kockákra és azzal béleltem ki a sütőt, szerintem így is legalább olyan gusztusos.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát rumba áztatjuk egy kis tálban.
  2. A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a porcukorral és a mézzel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a 4 kanál vizet.
  3. A liszteket a sütőporral összekeverjük, majd apránként a tésztához adjuk, jól összekeverjük.
  4. A tésztát két tálba külön szedjük, egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót (ha ez nagyon besűrítené, még egy kanál vizet adhatunk hozzá). A felvert tojásfehérjét szintén elfelezve mindkét tésztához hozzákeverjük.
  5. A kakaós tésztába végül beleforgatjuk a rumos mazsolát, a "fehér" tésztába pedig a mandulát adjuk.
  6. Muffin formába öntjük először a fehér tésztát, annak tetejére egy  kis kanállal baracklekvárt pakolunk, majd a tetejére halmozzuk a kakaós tésztát. Tetejére mandulát szórunk.
  7. Forró sütőbe tesszük, tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A sütés alatt a barna tészta le fog süllyedni a közepén így középen barna, két szélén pedig aranysárga lesz a süteményünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyanyula

Mióta szakács: 2010.03.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta muffinformában, muffin formájú piskóta, lekváros-meggyes-rumos piskóta muffinformában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1010
tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
rétesliszt 5 dkg
porcukor 10 dkg
méz 2 ek
mandulapehely 6 dkg
citromlé 1 ek
víz 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
mazsola 10 dkg
rum 1 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg