r
Nosalty Logó

Olajos piskóta Szani konyhájától

NS
Olajos piskóta Szani konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

316
Kalória
4.9g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
12.7g
Víz
45g
Koleszterin
789.5mg
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    557 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

  1. Készítsünk mindent kezünk ügyébe kimérve, hogy aztán csak össze kelljen dolgozni. A sütőt kapcsoljuk be, hogy kellően előmelegíthessük!
  2. A lisztet szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjébe szórjuk a sót, és elkezdjük gépi habverővel felverni, majd ha habosodik, adjuk hozzá apránként a cukrot, és magas fokozaton addig dolgozzuk, míg annyira kemény nem lesz, hogy a fejtetőre állított tálban is megmarad.
  3. A cukrot adjuk a külön tálban elhelyezett sárgájához, és keverjük el mixelve a habverővel alacsony fokozaton, és a sütőport is adagoljuk hozzá, majd ismét magas fokozaton dolgozva habosra keverjük.
  4. Ezután adjuk hozzá a tejet és az olajat, amit szintén csak összemixelünk. Következhet a liszt, amit újfent csak alacsony fokozaton keverünk el, majd amikor eléggé beleforgattuk, magas fokozaton egyenletesre keverünk. A tojáshabot kézi habverő segítségével forgatjuk a keverékbe, a széleket, alját is jól átkavarva, hogy egyenletesen eloszlassuk.
  5. A forma alját sütőpapírral fedjük, amit előtte méretre vágtunk (vagy kikenjük, lisztezzük). A tortaforma oldala fedetlen lesz, kenni sem kell, mert ez segít "felmászni" a tésztának, hogy szép magas legyen.
  6. 60 percig sütjük. A hőfok sütőfüggő. Én alsó-felső sütéssel készítem villanytűzhelyben, 160-170 C° között. Ha szükséges és erősebb a sütőnk, mikor megszilárdult a teje, fedjük le alufóliával a sütés végéig. Tűpróbával ellenőrizhetjük előbb is, mint a sütési idő, ha már nem ragad rá tészta, akkor jó!
  7. Bár ez nem hagyományos piskóta, azért ezt sem nézegetjük legalább 20 percig, de ha tovább bírod, az még jobb! Pár perc pihentetés után késsel kilazítjuk a formából és fejjel lefelé rácsra tesszük, díszítésnél is ez a sima rész lesz a torta teteje, és fejtetőre állítva biztos nem esik be a közepe! Ha hűlést követően is puklis marad az alja, mert úgy megemelkedett, késsel egyenesítsük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta szerettem volna váltani az eddig használt tortalapokról valami egyszerűbb és jobb piskótára, így eljött az ideje, hogy kipróbáljam. Az elronthatatlan olajos csoda piskótát! Elsőre olyan lett, amilyennek lennie kell! A sikerélmény garantált!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...