Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított kókuszos rágcsa

Pirított kókuszos rágcsa
Pirított kókuszos rágcsa
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt először a kókusz krémesemhez készítettem.

Ha okosan választunk kókuszt, egy jó nagy befőttesüveget teletölthetünk, hogy legyen bőven a rossz napokra, vagy amikor megkívánunk valami édességet.:)

hozzávalók / 2 adag

  • 1 darab kókuszdió
  • ízlés szerint méz, cukor, fahéj, gyömbér egyéb ízesítő
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszdiót szakszerűen feltörjük, kiszedjük a kemény héjból a húst.
  2. Leszedjük róla a vékony, barna réteget, és nagyon vékony lapokra felszeljük (lehet késsel is dolgozni, de egy uborka szeletelőn végighúzogatni sokkal egyszerűbb:)).
  3. A lapocskákat serpenyőben megpirítjuk, közben megrázogatjuk, forgatjuk, hogy mindkét oldala ropogós legyen. 
  4. Még forrón, tetszés szerinti fűszerbe/fahéjba/cukorba hempergetjük őket, de az utóbbiakat akár már a serpenyőben is hozzászórhatjuk, hogy rákaramellizálódjon. Mézzel sütve is nagyon finom, bár natúr pirítva is isteni íze van. 
  5. Légmentesen zárva, szobahőmérsékleten akár egy hétig is eláll.
  6. Használhatjuk ételek díszítésére, vagy egy könnyű ropogtatni valónak, nasinak. 
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 980
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kíra1370

Mióta szakács: 2013.04.22.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos rágcsa, fahéjas kókusz, mézes kókuszchips

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!