Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított fenyőmagos helva

Pirított fenyőmagos helva
Pirított fenyőmagos helva
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom édesanyja tanította ezt a rendkívül egyszerű, de annál cukrosabb édességet. Kis adag is elég belőle a megadott cukormennyiség miatt. Természetesen, ha nem szereti valaki ennyire édesen, csökkentheti a cukor mennyiségét. A mennyiség is változtatható, lényeg az 1:1:1 arány.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe tegyük bele a búzadarát és a margarint, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára.
  2. Közben az 1dl vízbe oldjuk fel az 1dl cukrot.
  3. Mikor a dara aranybarna, tegyük bele a magvakat, majd a cukros vizet.
  4. Addig kavargassuk, míg krémszerűvé összeáll, vagyis megfő a dara.
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

melody

Mióta szakács: 2011.05.27.
7 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: török
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Pervin anne helvája, kepekli helva, helva, cukros darakása

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-03-15 00:27

Gorogul is halva :) Kulonben a toltott kaposzta olyan messze van a dolmatol, mint Mako Jeruzsalemtol... Kulonben tenyleg eredeti recept, a gorogoknel bojt ideje alatt nagy becsben van. Ugyes.

melody
melody / melody Wed, 2012-02-08 12:47

Nem biztos hogy eredetileg, lehet hogy csak variáns:)
Mint ahogy van töltött káposzta, meg dolma, vagy coban salata, görök saláta vagy a sopszka:)
Örülök, hogy más is így érdeklődik a külhoni ételek iránt:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-02-02 20:34

Ez valójában egy indiai recept, halwa-nak hívják. :-)
Mi is nagyon szeretjük.

721
búzadara 100 g
cukor 100 g
víz 1 dl
margarin 50 g
fenyőmag 50 g