Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto-s csirke

Pesto-s csirke
Pesto-s csirke
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy villámgyors étel, főleg ha üveges pesto-ból készítjük. Természetesen házilag, friss bazsalikomból is gyárthatjuk a krémet, ám nálam (velem) nem sokáig bírják a cserepes fűszernövények, ezért az üveges változatra kényszerülök. Így is nagyon finom, könnyű fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk kockára a csirkemellet, sózzuk, tekerjünk rá bőven frissen őrölt borsot, és 2 turnusban serpenyőben, kevés olajon süssük aranybarnára.
  2. A csirkemell kockákat tegyük egy lábasba, és öntsük rá a fehérbort, majd forraljuk el belőle az alkoholt.
  3. Tegyük a húsra a pesto-t, keverjük át, majd öntsük rá a tejszínt.
  4. Lassú tűzön rotyogtassuk még kb 10 percig.
  5. Főzzük meg a tésztát. Keverjük össze a hússal.
  6. Együk meg!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 113 182
elküldve: 20
receptkönyvben: 485
elkészítve: 56/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Vargamóni

Mióta szakács: 2010.03.09.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pestos-tejszínes penne

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ingyom-bingyom
ingyom-bingyom Tue, 2017-01-31 21:01

csak rozé volt itthon meg piros pesto... :-) így is jó lett, de én is kevesebb tejszínt tettem bele, mindössze 2 dl-t. Az is elég volt.
Jó recept, tényleg egyszerű és gyorsan elkészíthető.

ildi_ko
ildi_ko Sat, 2016-09-24 17:51

Tényleg gyors és finom, többször elkészítettem már! Annyit módosítottam a recepten, hogy kevesebb tejszínt teszek bele, viszont rakok bele fokhagymát és gombát is.

kottakitta
kottakitta Sun, 2015-01-25 15:22

Én feleannyi tejszínnel készítettem, így intenzívebb lett a pesto íze + legközelebb kicsivel több csirkét veszek (a családom igénye alapján), de az alaprecept kitűnő! Köszi! :)

temporary
temporary Sat, 2013-11-16 13:17

Én annyit módosítottam rajta, hogy 50dl (= 5 liter) tejszín helyett mindössze 5dl-t (500ml) adtam hozzá. Így sokkal sűrűbb lett a szaftja, és nem kellett akkora edény sem. Az áráról nem is beszélve... :-D
Egyébként tényleg nagyon egyszerű, és nagyon finom. A tésztát tovább tart elkészíteni hozzá mint az egész pesztós csirkét.
Köszönjük a receptet!

Betty30
Betty30 Sat, 2011-05-07 08:40

En annyit valtoztattam rajta, hogy jol megszortam sajjtal es beraktam a sutobe a sajt pirulasaig. Nagyon finom lett!! Koszi a receptet

Batta Györgyné
Batta Györgyné Sat, 2010-05-22 15:44

Számomra teljesen ismeretlen volt a pesto Készen vásároltam egy kis üveggel .. Elkészitettem és nagyon meglepödtem mert nagyon izletenek találtam Nagyon örülök és máskor is elkészitem ezt a remek éltelt
Batta Györgyné.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-18 13:16

Hm! Sose gondoltam még arra, hogy húst is adjak a pesto-hoz, a pestos tészta, az csak sima pestos tészta.. volt eddig! Mert ezt tuti kipróbálom! Még ma!!! Köszi az ötletet!!! k.

902
csirkemell filé 50 dkg
pesto 20 dkg
főzőtejszín 5 dl
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
penne 40 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál