r
Nosalty Logó

Párizsi kocka

nemgabi
Párizsi kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1411
Kalória
28.7g
Fehérje
147.3g
Szénhidrát
80.5g
Zsír
181.1g
Víz
710g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
89.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 1411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    322 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4527.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    589.3 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    592 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2774 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2870 micro
Összesen 5649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat, a tojássárgákat és a cukrokat egy edényben forró víz felett sűrűre keverjük.
  2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott margarint és a tojásfehérjékből keményre vert habot.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Mikor kihűlt, kettévágjuk. (Ha biztosra akarunk menni, akkor inkább 2 részletben süssük meg a tésztát. Sajnos én már többször jártam úgy, hogy nem sikerült szépen kettévágni, ezért az utóbbi időben már csak így csinálom.)
  4. A töltelékhez a tejszínt a tojássárgákkal, a pudingporral és az apróra tördelt csokival összevegyítjük. Mérsékelt tűzön, állandó keverés közben sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
  5. Ezután a két tésztalap közé kenjük úgy, hogy egy kevés a tetejére is maradjon. Amikor bevontuk, megszórjuk tortadarával, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x22

A süteményes könyvben, ahonnan ez a recept származik, párizsi szelet néven szerepelt, de nekem erről mindig a húsétel ugrik be elsőként, ezért inkább "kockásítottam". Egyébként egy könnyen elkészíthető, nem egy tömény, émelygős süti. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a nagyon csokis dolgokat.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek