Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött nori tölcsérek

Töltött nori tölcsérek
Töltött nori tölcsérek
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szeretek színes ételeket készíteni, de télen valahogy még jobban esik egy ilyen tányéron legeltetni a szemem, mielőtt felfalom az egészet. :o)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon roppanósra pirítjuk a zöldségeket. A maradék főtt rizsünket most el tudjuk használni úgy, hogy hozzákeverjük a zöldségekhez. Meglocsoljuk a szójaszósszal, jól összeforgatjuk.
  2. Az egyik nori lapot félbehajtjuk, ott megtörik, így könnyen ketté tudjuk szakítani. Ismét félbehajtjuk, törjük, szakítjuk. Végül 8 darab tölcsér alapanyagunk lesz.
  3. Először próbáljuk meghajtani a norit, mert az egyik irányba törik, de a másikba könnyen összetekerhető. Vizezzük be az egyik oldalt az ujjunkkal, és ügyesen "ragasszuk" össze tölcsér alakra. (A fényes fele legyen kívülről.)
  4. Amikor kész vagyunk, töltsük meg őket a zöldséges rizzsel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 528
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

zöldséges rizzsel töltött nori, nori lapos tölcsérek, zöldséges rizzsel töltött nori tölcsér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

434
szezámolaj 1 ek
kínai zöldségkeverék 15 dkg
rizs 1 bögre
szójaszósz 1 ek
nori lap 2 db