Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta 3.

Palacsinta 3.
Palacsinta 3.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam, apró változtatás után nekem így tökéletes a palacsinta. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lekvárral, túróval vagy kakaóval egyaránt finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, tojást, cukrot, sót, vaníliás cukrot és a tej felét csomómentesre keverjük.
  2. Beleöntjük a maradék tejet, szódavizet és az olívaolajat, újból összekeverjük.
  3. Fél órára hűtőbe tesszük, majd kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 943
elküldve: 2
receptkönyvben: 178
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogár29

Mióta szakács: 2010.03.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta alaprecept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gingerfish
Gingerfish Sat, 2015-11-21 20:17

Szia! Kipróbáltam már csomó receptúrát, de mindnél volt valami ami miatt elégedetlen voltam. A te recepted viszont kinézetre, textúrára és ízre is perfekt! Nem kísérletezek tovább, ennél maradok :) igazán köszi

Grincs
Grincs Sat, 2015-05-09 10:43

Szia!

Tökéletes recept, legalább 20x megcsináltam, 1x sem ragadt le. Első és utolsó palacsintareceptem.
Köszi

Attila78
Attila78 Fri, 2012-03-23 23:20

Sziasztok,

én is elkészítettem, az eredeti recept szerint. Tökéletes lett, igaz a serpenyőt én mindig megolajozom 1-1 palacsinta elkészítése előtt.
Semmiképp se töröld le a receptet!

gabika_pg
gabika_pg / gabika_pg Sun, 2012-02-05 08:47

csak egyszerűen ne tegyetek bele annyi cukrot, mert attól ragad oda, én dupla ennyi adaghoz szoktam 1 kávéskanál cukrot tenni

Katicabogár29
Katicabogár29 / Katicabogár29 Sun, 2011-11-20 20:59

Sziasztok, Nekem semmi gondom a recepttel, de inkább törlöm, nem akarom, hogy a munkátok kárba vesszen.
Nem hinném, hogy bárki is béna lenne, úgy gondolom, nem lehet teljesen egyformát kreálni ugyanazon hozzávalók pontos betartása mellett sem. Sajnálom,hogy csalódást okoztam. Kata

Zriga
Zriga Sat, 2013-08-31 21:29

Szia Kata!
3-szor csináltam eddig palacsintát, különbözö receptek alapján ugyanabban a serpenyöben és mind szakadt vagy odaragadt. Ez a recept perfekt egy kezdönek -mint én-. Ha valakinek nem sikerül a palacsinta akkor vagy a cukor sok, vagy a liszt ócska, vagy a serpenyö nincs rendben, vagy akármi mást ki lehet még találni. Ilyenkor érdemes új receptet próbálni. Mielött elkészitettem a palacsintádat elolvastam az összes hozzászólást. Szkeptikusan, de hozzáláttam. -Dupla adaggal.- Eközben mondogattam magamban, hogy ez most sikerülni fog! - és TÁDÁMMMMM! Lett 40 darab gyönyörü palacsintám és egyet sem kellett azért a kutyának adni mert nem esztétikus, szóval ö ezúttal éhen maradt. Köszönöm a receptet! Zsuzsi

duracelltomi
duracelltomi Sun, 2011-11-20 09:16

Szia,

Megkreáltam, de nekem úgy odaragadt sütés közben, mint annak a rendje.
Szerintem sok lesz a cukor, de ha Neked már összejött ilyen arányokkal, akkor biztos én vagyok a béna :-)

402
finomliszt 25 dkg
tej 0.5 l
tojás 3 db
cukor 2.5 ek
0.5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
szódavíz 1 dl
olívaolaj 1 ek