r
Nosalty Logó

Őzgerincben sült csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pukapuka
Őzgerincben sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2808 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 562 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7863.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1458 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    3402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2808 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Baconnel kibéleljük az őzgerincet úgy, hogy kilógjon belőle, mert a végén majd rá kell hajtani a tetejére. Oldalra is rakjunk, de ha nem marad, az sem baj. Egy csomag bacon elég egy őzgerincre.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, a lisztben jó alaposan meghempergetjük, majd jön az előre felvert tojás.
  3. Belehelyezzük a formába a csirkekockákat, majd az előzőleg lereszelt sajtot rászórjuk, így tovább rétegezve. (Igaz, nekem csak két sor fért bele.)
  4. Ráhajtogatjuk a bacont. Beletesszük a sütőbe 170-180 C°-ra addig, míg meg nem pirul a teteje, az alatt megpirul az alja is. Tepsire rakjuk, hogy nehogy kifolyjon a leve (ha folyik).
  5. Jó munkát!!! Finom lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9943
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őzgerincben sült csirkemell
pukapuka 12 recept

Egyszerű, finom, és mást is lehet hozzá csapni (főtt tojás, petrezselyem, füstölt sajt...). Dupla adagot szoktam csinálni, mert az már két őzgerincbe pont belefér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek