Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orgonaszörp

Orgonaszörp
Orgonaszörp
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az orgonaszezonban érdemes kísérletet tenni vele...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kis lila virágokat a szárról le kell szedegetni, a szörpbe nem kerülhetnek bele a zöld részek. Egy liter orgonaszörphöz körülbelül 10 nagy orgonavirágra lesz szükségünk.  Amennyiben nagyobb mennyiségben készítjük el, száraz dunsztba kell tenni őket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot belekeverjük a vízbe. Amikor már forrásban van, a tűzről félrehúzzuk, és beletesszük a leszedegetett orgonavirágokat. Jól összekeverjük, fedővel letakarjuk, és egy napot pihenni hagyjuk.
  2. Másnap az italt leszűrjük, és felforraljuk. Amikor már jól forr, beletesszük a citromsavat. Nem kell megijedni, itt a szörpünk színe halvány rózsaszínre fog váltani.
  3. Végül teljesen tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fejre állítjuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 141
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szörp, orgonavirág szörp, szörp orgonából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

387
víz 1 l
cukor 40 dkg
citromsav 1 teáskanál
orgonavirág 10 db