Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós sajtos rudacskák Sziszike konyhájából

Omlós sajtos rudacskák Sziszike konyhájából
Omlós sajtos rudacskák Sziszike konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki szereti nálunk ezt az omlós finomságot. Ha végtelen mennyiséget készítenék, akkor is elfogyna :) Olyanoknak ajánlom, akik a ropogós, omlós nassolni valókat szeretik. Bármilyen sajt jó hozzá, de nálunk, Walesben az edami bizonyult a legfinomabbnak. Nagyobb mennyiség esetén én csak dobozba rakom, és napokig finom marad, több ideje nincs, mert elfogy!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a száraz hozzávalókat, a sót, a cukrot, az élesztőt, majd a vajat, amit elmorzsolunk benne. Ez fontos lépés, ettől lesz igazán omlós a rudacskánk, ne legyenek nagy vajcsomók benne!
  2. A vajas liszthez adunk 1 evőkanál olajat (ha 25 dkg vajat használunk, ez elmaradhat), utána adunk hozzá 1 egész tojást és annyi tejet, hogy összeálljon. Puha és elég ragacsos tésztát kapunk a magas vajtartalom miatt.
  3. Kiszedjük egy műanyag kártya segítségével (mivel túl ragacsos) a lisztezett deszkára. Hengert formázunk belőle, és téglalap alakúra nyújtjuk. (Én kb. jó fél centi vastagra szoktam, mert a sütőben növekszik picit.)
  4. Tetejét lekenjük tojással. (Ennél a mennyiségnél nekem elég volt a sárgája, de dupla adagnál egy egészet használok.) Megszórjuk a tetejét reszelt edami sajttal.
  5. Felcsíkozzuk apró rudacskáknak. (Hangulatomtól függően általában kis falatkákra, de néha hosszúra hagyom idő hiányában, mint a képen is látható.)
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 577
elküldve: 3
receptkönyvben: 254
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszike2383

Mióta szakács: 2014.02.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

edami sajtos rúd, vajas sajtos rúd, élesztős sajtos rúd

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

artist1974
artist1974 Fri, 2014-08-01 12:42

Ma kipróbáltam, mert vendégeket várok. :) 3 félét készítettem belőle, sajtosat, sajtos szezámmagosat és sajtos köménymagosat! Isteni finom! Köszönet a receptért! :)

1950
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
2 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek
instant élesztő 7 g
cukor 1 csipet
edami sajt 10 dkg