r
Nosalty Logó

Olívaolajos-mogyorós keksz

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Olívaolajos-mogyorós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajat a cukorral és a narancs levével alaposan kikeverjük.
  2. A mogyorót szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk, így könnyedén le tudjuk dörzsölni a héját. Ezután finomra daráljuk.
  3. Hozzáadjuk az olívaolajhoz a lisztet, fahéjat és az őrölt mogyorót. Tésztává gyúrjuk.
  4. Diónyi golyókat formálunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és tenyerünkkel szétlapítjuk mindegyiket.
  5. Előmelegített sütőbe dugjuk és kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4760
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Az eredeti recept fele ennyi lisztet (10 dkg-ot) ír, nekem a duplája kellett ahhoz, hogy összeálljon, és jól formázható tésztát kapjak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az olívaolajat mindenféle formában: magában, salátán vinaigrette-ként, zamatos paradicsomra permetezve stb., és ebben a tortában. Ismét egy újabb szokatlan megjelenése következik az olívaolajnak: ezúttal kekszformát öltött- egy Stahl recept nyomán.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...