Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Obatzer

Obatzer
Obatzer
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A németeknek, bocsánat, bajoroknak is megvan a maguk villásreggelije, úgy hívják: Brotzeit, vagyis "kenyéridő". Ezen a késő délelőtti étkezésen azonban véletlenül sem kenyeret, hanem perecet fogyasztanak, sörrel, fehér bajor virslivel, és az elmaradhatatlan camembert krémmel, az Obatzerrel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Müncheni sörperec, búzasör és fehér bajor virsli. (A képen látható virslit úgy kértem kölcsön dekorációnak. A virslifelelős kicsit elaludt, a perec és a krém már kész volt, mire sikerült elszambáznia a boltba, és meghozta a rendes virsliket...)
Természetesen bármilyen péksütin nagyon finom, de ha egyszer tehetjük, próbáljuk ki úgy, ahogy a legvidámabb németek eszik :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra, a camembert-t kis darabokra vágjuk.
  2. Összekeverjük, a joghurttal fellazítjuk, beleszórjuk a fűszereket.
  3. Botmixerrel pürésítjük. Akkor az igazi, ha sűrű, mint egy bolti sajtkrém.
  4. Jól lehűtve kínáljuk.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 221
elküldve: 2
receptkönyvben: 490
elkészítve: 20/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
konyha: német
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bajor camembertkrém, joghurtos-fűszeres camembertkrém, camembertkrém köménymaggal

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Mon, 2016-05-23 18:17

Dacota!

Nagyon finom lett, egy apró változtatást eszközöltem: megpirítottam olivaolajjal a vöröshagymát és fokhagymát..
Üdv.

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-09-15 23:50

Kedves Dacota,

40 eve elek Bayororszagban es szamos hazi Obatz'n-t kostolam, es az elkert recept alapjan keszitettem is. Ne haragudj, de az altalad feltett recept (bar nagyon finom lehet) csak annyiban hasonlit, hogy Camembert-t hasznaltal alapanyagnak. Az eredeti az darabos, es semmi esetre Sem krem, nincs benne joghurt, viszont van benne sör, mustar is es vaj is + edes nemes örölt paprika. Azert is hivjak igy, mert egy "Batz" - azaz "maccs"; a villaval szetnyomkodott sajt belseje, a vaj, a mustar es a sör adjak a kenhetöseget. Elmaradhatatlan kiseröje a "Radi", azaz a vastag, hosszukas feherretek , amit egy specialis hamozoval spiralalakura vagnak. A Weißwurs't-hoz az edes Bayor mustart fogyasztjak es ez egy külön rituale Obatz'n nelkül. A perec az stimmel - es a sör is; leginkabb a Weißbier - igy lenne ez "tipikus" Bayor Brotzeit, de külön-külön.

Remelem, hogy nem haragszol a jelzesem miatt - veletlenül akadtam ra a receptedre - mert leven nem tudok aludni :), tallozgattam egyet a NoSaltyn.

Üdvözlettel: Marti

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-02-26 10:25

Imádoooom! A botmixert kétszer körbenyaltam, hogy egy csepp se vesszen kárba! Persze előtte kikapcsoltam...

sonja17
sonja / sonja17 Fri, 2011-07-22 22:45

Még valami.Tudom,hogy sok ételnek sokféle variácioja van,de ehhez az obatzter -hez,joghurt helyett vajat raknak.ehhez a mennyiséghez,kb 8 dkg.
Ne haragudj,nem akarok beleszolni,csak Biergartenbe dolgoztam 6 évig,igy tudom,mert mi készitettük.A paprikával össze kell keverni

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2011-07-23 05:08

Jesszu, egy éve fent van, és nekem sem tűnt fel...:)
Köszi a plusz infókért, én Oberfranken tartományban éltem, ott volt egy autentikus étterem, ott így csinálták. De én is sokfélét kóstoltam, olyan ez mint a körözött, ahány ház, annyiféle...érdemes mindet kipróbálni. :)
Szép napot!
Üdv:
nóra

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2010-08-29 10:18

Ezek a bajorok tudnak valamit, nagyon jó társításnak tűnik a camembert a pereccel. :)
A kolbiról és sörről már nem is beszélve! El is mentettem gyorsan.
Nagyon tetszik a kép, fatasztikusan hangulatos! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-20 12:44

 Koszi a gyors valaszt,nagyon kedves vagy!Udv.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-20 12:32

 Kedves Nora!A komenymagot meg kell daralni?Udv.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-07-20 12:39

Kedves Husika!
Én porított formában raktam bele, de ez ízlés kérdése, van, aki a körözöttben is egész köménymagot használ. Szóval, ahogy szeretitek. :)
Üdv:
Nóra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-07-20 11:27

Jaj, már megint ! :) Ez nagyon finom! Van egy nagyon kedves bajor barátunk, egyszer ő vendégelt meg minket ilyen igazi bajor reggelivel, mit mondjak, én is vadul pislogtam, hogy délelőtt búzasört kell inni? De hát mit volt mit tenni...:-D Nagyon örülök ennek a receptnek is!:) Ezután pedig elmentünk egy helyi őrületre, egy igen nagy eseményre, a Münsing-i ökörfuttató versenyre...Hát ha láttatok még vicces dolgot! Ezt egyébként minden évben megrendezik, érdemes megnézni, ha valaki éppen ott nyaral! :-D Jó kis nap volt! Üdv: Mrs Smith

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-07-20 11:52

Kedves Mrs Smith!
Ők sörre bármikor képesek. szerintem az egyetlen hely a világon, ahol totál legálisan és szemrebbenés nélkül sörözik az egyetemen az előadó és a diák is - mindezt órán :)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-07-19 16:43

Drága Nóra!Én úgy eltöltenék nálad egy -két napot,sörözgetnénk,megsütögetnénk a kenyérkéidet,mártogatnánk.De jó!Nagyon ügyes vagy!Tényleg neked nincs kedved lecserélni a képedet,hogy megismerjünk?Puszi.Bogi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-07-19 17:26

Jaj, Bogi, köszönöm, ez olyan aranyos! És közben játszhatnánk tájszavasdit is :) Képügyben majd körülnézek, hátha akad valami használható..:)
Puszillak:
Nóra

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-07-19 17:29

Kedves Marika!
Illik is hozzá! És ha tudsz szerezni, akkor a legeslegjobban a búzasör passzol hozzá. Legalábbis itt Bayreuthban azzal isszák.
Egyébként a perec gyúrás-kelesztés-főzés-sütés mellett olyan ici-pici időt időt vesz el, hogy fel sem tűnik:)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-07-19 17:32

Kedves Elif!
Nagyon örülök, hogy tetszik, főleg hogy te vagy a török-recept szekció. Van egy olyan érzésem, hogy Németországban nem a bevándorlók miatt van annyi török étterem - sokkal inkább, mert egy igazán jó német receptre hat török jut :P
Szép napot!
Nóra

elif
Tekten Elif / elif Tue, 2010-07-20 11:02

Na azért nem én úgy látom, hogy a németeket sem kell félteni, hiszen te csak hozod itt sorban a fincsibbnél fincsibb recepteket tőlük! :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-07-20 11:50

Köszönöm!
Vannak jó dolgaik, nem tagadom, de nehezebb bevadászni, mint a török receptek között :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-07-19 17:34

Kedves Tündér, örülök, hogy tetszik! És ha van kedved extázni: kenj rá egy kis áfonyalekvárt is. Mennyei :D
Szép napot!
Nóra

143
camembert sajt 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
joghurt 1.5 dl
bors 1 kk
köménymag 1 kávéskanál
1 csipet