Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négercsók

Négercsók
Négercsók
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este a párom nagyon megkívánta ezt a finom édességet, hát úgy döntöttem elkészítem neki! :)
Sokkal olcsóbban jöttem ki, mintha boltban vettem volna meg, sokkal finomabb is lett, és jól elszórakoztunk a készítése közben! Én ostyakorongot nem kaptam, így Mogyi márkájú tojással dúsított ostyalapot vettem (5 db lap van benne, 200 ft), amit a 4 cm-es pogácsaszaggatóval kilyukasztgattam (1 lapot használtam el)! Valószínűleg ha kisebbre csináltam volna a "habtornyokat" (de a párom állt mellettem és mondta, hogy még magasabbat), akkor én is bele tudtam volna forgatni a csokiba, és akkor csokitakarékosabb lett volna a dolog, mert így sok lefolyt a rács alá... Nekem 18 darab lett belőle!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 60 ml vizet 16 dkg cukorral és 2 tk mézzel felforralunk, levesszük a tűzről.
  2. 2 ek hideg vízben feloldunk 1 ek zselatint, és ezt hozzáöntjük a mézes sziruphoz, jól elkeverjük, majd langyosra hűtjük. (Célszerű olyan edényben csinálni a cukorszirupot, amit utána át tudunk helyezni egy másik, hideg vízzel teli tálba, így hamarabb kihűl! Nyúlós, masszaszerű dolognak kell lennie!)
  3. A 2 tojásfehérjét félig habbá verjük, majd lassan kanalazgatva hozzáadjuk a cukros masszát. (A hab ilyenkor folyóssá válik, de kb 10 perc kitartó mixelés után kemény hab lesz belőle!)
  4. A habot az ostyakorongokra nyomjuk.
  5. A csokit egy kevés olajjal gőz fölött megolvasztjuk.
  6. Kicsit hagyjuk szikkadni a csókokat, majd bevonjuk a csokival és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta. (Rácsra pakolgattam őket és óvatosan csokit csurgattam rájuk, de láttam olyan receptet is, ahol csak simán az aljánál fogva belemártották a csokiba!)
  7. Kb. 1 óra múlva fogyasztjuk, hűtőben tároljuk (ha marad)! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 34 892
elküldve: 17
receptkönyvben: 556
elkészítve: 8/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Reneee

Mióta szakács: 2011.12.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokimázas édes tojáshab, csokimázas habos desszert, néger csók

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mikkamakka
Mikkamakka / Mikkamakka Sun, 2013-01-13 11:32

Kedves RENEE!
Ez valami gyönyörűűű, és annyira ínycsiklandozó, hogy muszáj elkészítenem :)
Bár félek, nekem nem fognak ilyen jól sikerülni. Nem is tudom, hogy tudtad ilyen szép szabályosan bevonni csokival. Varázsló vagy :)

Reneee
Reneee / Reneee Fri, 2013-01-18 15:34

Szia! :) De aranyos vagy! :) Igyekeztem tökéletesre formálni, mivel a párom kedvenc nyalánksága! Szerettem volna ha olyan lesz mint a bolti... de jobb lett!!! :D :)
Az első adagot nem sima "party" tortabevonóval vontam be, hanem Dr. Oetkeres ét tortabevonóval(nagyon drága, szóval ez egyszeri vétel volt), azok szebbek lettek! (Szerintem finomabbak is lettek, de a párom szerint mind a kettő nagyon finom lett!!! :) )
Sok sikert hozzá! :)

SzalaiB
SzalaiB Sun, 2012-11-11 14:45

Van valami jelentősége a méznek az elkészítésben? Szeretem a mézet, itthon elég intenzív erdei mézem van, valahogy a négercsókban nem jött be ez az íz. Elnyomta a finom édességét, pedig még kicsit kevesebbet is tettem bele pont emiatt. Egyébként tényleg nagyon finom és viszonylag gyorsan meg is van.

Reneee
Reneee / Reneee Sun, 2012-11-11 23:28

Szia! Nekem is házi mézem van(az akácmézem már elfogyott, de volt még egy kis félig bekristályosodott virágmézem)! :) Szerintem evvel tökéletes lett, mi nem éreztünk rajta mézes ízt... csak simán édes volt! :)
A méz is a sűrű, nyúlós állag eléréseben segít(és plusszban édesít)! :P Szerintem ha mondjuk zselatinnal helyettesítenéd, akkor már nagyon "zselatin ízű" lenne!
Legközelebb (ha esetleg rá veszed magad még egyszer) akkor próbáld meg virágmézzel! (Bocsánat, hogy erre nem hívtam, fel a figyelmet én sem tudtam... legközelebb én akácmézzel próbálom meg és arról is írok beszámolót!)

SzalaiB
SzalaiB Mon, 2012-11-12 13:26

Nem lesz nehéz "rávennem " magamat, hogy többször is megcsináljam, mert nagyon finom.:) Természetes, hogy egy selymes akác vagy virágméz kevésbé érezhető, mint egy robosztusabb erdei méz. De eszembe jutott, hogy van nekem otthon kukorica szirupom is és juhar szirupom is, a kukorica szirup tényleg kiérezhetetlen lesz benne. Sőt még egyet ötlet jutott eszembe, hogy egy kisebb adagba, a kész habba lekvárt is fogok keverni, hátha emlékeztett a gyerekkori málnás négercsókra..:) Ez a recept nagyon klassz!

Reneee
Reneee / Reneee Fri, 2012-11-09 16:28

Köszönöm szépen! :) Tényleg nagyon egyszerű és nagyon nagyon finom! Várom a beszámolókat... ;) Én karácsonyra újra elkészítem, de már dupla adagot! :D Üdv: Reneee

cafika
Cafika / cafika Thu, 2012-11-08 13:39

szia Reneee !
ez nagyon joooooooooooo !!! ezt ki kell probàlnim, van is gluténmentes ostyacskam, amint lesz idòm ,nekiàllok :-)
kòszi a receptet !!!!
ùdv. evi

640
víz 60 ml
cukor 16 dkg
méz 2 teáskanál
zselatin 1 ek
tojásfehérje 2 db
ostyalap 18 db
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek