Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancszselécukor

Narancszselécukor
Narancszselécukor
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó zselécukrot akartam házilag.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mérjünk ki egy tálba 20 dkg cukrot, és keverjünk bele a 21 g pektinport. Egy másik tálba mérjük ki 20 dkg cukrot, és keverjünk bele a fél tk. citromsavat. Mérjünk ki egy edénybe 50 dkg rostos narancslét, és forraljuk fel egy pillanatra. Most vegyük közepesre a lángot, és keverjük bele a pektines cukrot egy habverővel, és ismét forraljuk egy pillanatra. Most vegyük közepes lángra, és keverjük bele a citromsavas cukrot. Kezdjük el forralni, és melegítsük 100 fokra (mérjük, ne legyen kevesebb). 6-7 percig tartsuk a hőfokot, és gyorsan keverjük, nehogy leégjen, az idő felénél csepegtessük bele a narancs illóolajat, előre is kimérhetjük.
  2. Ha az idő lejárt, zárjuk el a lángot, és egy előre előkészített sütőpapírral bélelt jénaiba öntsük. Ne legyen fém edény, amibe öntjük, mert a sütőpapíron keresztül is átveszi a vas ízét, ha olyan az edény. Hagyjuk lassan kihűlni.
  3. 4 nap múlva rakjunk a tetejére egy sütőpapírt és egy tányért, és fordítsuk rá a jénait, a tányér lesz alul. Vegyük le a jénait, de a sütőpapír marad. 1 nap múlva húzzuk le róla a sütőpapírt, de finoman, ami alatta van, az marad. 4 nap múlva már szeletelhető, kockázható , de előbb is végezhetünk próbavágást a szélén, hátha már kész.
  4. Műanyag dobozban eláll egy darabig, nem tudom meddig, mert előbb elfogyott.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 053
elküldve: 2
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Karger

Mióta szakács: 2017.01.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gumicukor, narancszselé, gyümölcszselé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
narancslé 5 dl
cukor 40 dkg
pektin 21 g
citromsav 1 teáskanál
narancs eszencia 40 csepp