Narancszselécukor
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Karger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1851
kcal
- 1% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 440.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 740 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 575 micro
Összesen
1851
kcal
- 1% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Mérjünk ki egy tálba 20 dkg cukrot, és keverjünk bele a 21 g pektinport. Egy másik tálba mérjük ki 20 dkg cukrot, és keverjünk bele a fél tk. citromsavat. Mérjünk ki egy edénybe 50 dkg rostos narancslét, és forraljuk fel egy pillanatra. Most vegyük közepesre a lángot, és keverjük bele a pektines cukrot egy habverővel, és ismét forraljuk egy pillanatra. Most vegyük közepes lángra, és keverjük bele a citromsavas cukrot. Kezdjük el forralni, és melegítsük 100 fokra (mérjük, ne legyen kevesebb). 6-7 percig tartsuk a hőfokot, és gyorsan keverjük, nehogy leégjen, az idő felénél csepegtessük bele a narancs illóolajat, előre is kimérhetjük.
- Ha az idő lejárt, zárjuk el a lángot, és egy előre előkészített sütőpapírral bélelt jénaiba öntsük. Ne legyen fém edény, amibe öntjük, mert a sütőpapíron keresztül is átveszi a vas ízét, ha olyan az edény. Hagyjuk lassan kihűlni.
- 4 nap múlva rakjunk a tetejére egy sütőpapírt és egy tányért, és fordítsuk rá a jénait, a tányér lesz alul. Vegyük le a jénait, de a sütőpapír marad. 1 nap múlva húzzuk le róla a sütőpapírt, de finoman, ami alatta van, az marad. 4 nap múlva már szeletelhető, kockázható , de előbb is végezhetünk próbavágást a szélén, hátha már kész.
- Műanyag dobozban eláll egy darabig, nem tudom meddig, mert előbb elfogyott.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2977
- Feltöltés dátuma: 2017. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Karger
3 recept
Egy jó zselécukrot akartam házilag.