r
Nosalty Logó

Narancsos prósza

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Narancsos prósza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2740 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 457 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1456.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5142 micro
Összesen 2740 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 133 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet egy lábosba öntjük, melegíteni kezdjük, és beleöntjük a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. A porcukrot egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, és a kifacsart narancs levét és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
  3. Hozzáöntjük a kukoricamasszát, és jól elkeverjük.
  4. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 35-40 percig sütjük, majd kivesszük, és megvárjuk, míg kicsit kihűl. Felkockázzuk, porcukorral és narancslekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 10533
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus vidéki recept, egy kis narancsaromával. Narancslekvárral tálalva még finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek