Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-csokoládés trüffel (Trüffel 3.)

Narancsos-csokoládés trüffel (Trüffel 3.)
Narancsos-csokoládés trüffel (Trüffel 3.)
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ legegyszerűbben elkészíthető bonbonja... iszonyúan finom!!!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a különlegességeket, karácsonyra kitűnő ajándék!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.
  2. Közben a vajat és a tejszínt külön-külön habosra verjük, majd a csokoládéhoz adjuk, és belereszeljük a narancsok héját.
  3. Egy lefóliázott tálra halmozzuk a masszát, majd szépen ellapogatjuk, hogy kb. 2 centi vastag csokilapot kapjunk. Így megy a hűtőbe, míg meg nem dermed (én egy éjszakára hagytam benn).
  4. Másnap felkockázzuk, és nedves kézzel golyókat formázunk belőle.
  5. Cukrozatlan kakaóporba hempergetjük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 163
elküldve: 22
receptkönyvben: 1 108
elkészítve: 51/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
kalória: alacsony
kategória: bonbonok
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

narancsos-csokis bonbon, narancsos csokigolyó

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

blanchetyler
blanchetyler / blanchetyler Thu, 2013-12-19 18:46

Hát én valamit nagyon elronthattam.. grammra pontosan annyit raktam mindenből, amennyi a receptben volt, mégis folyós, nyúlós massza lett belőle. 2 órája pihen a fagyasztóban, jéghideg már, de nem lehet formázni. Lehet, hogy ebből inkább narancsos csokikrém lesz :(

evibaba89
evimelanie / evibaba89 Tue, 2012-10-02 15:35

Szia!
Névnapi ajándéknak szánom ezeket a bonbonokat, viszont szeretnék több félét is csinálni. A boltiak közül a csokis-karamelles a kedvencem meg annak is, akinek szánom :), van valami tipped olyat hogy csinálhatnék? gondolom a karamell krém/öntet az állagát befolyásolná.. plusz még egy olyan kérdés, hogy a tejszínhabot mennyire kell felverni? köszi :)

dóri.
dóri. / dóri. Sat, 2012-04-07 15:56

ja, és én is csak egy fél órára tettem be a mélyhűtőbe, mint ahogy itt valaki írta:)

dóri.
dóri. / dóri. Sat, 2012-04-07 15:56

Isteni recept!:) én pont ma csináltam meg, az egyik felét kakaóporba, a másikat mandulába forgattam. A mandulásat még lecsurgattam fehér csokival, jól sikerült.:) kb. 30 db lett, bár én 30 dkg csokiból csináltam és arányosan változtattam hozzá a többi hozzávaló mennyiségét is.

vrita90
vrita90 Mon, 2012-03-05 20:54

Holnap szeretném megcsinálni :)
Ebből az adagból kb. hány golyó jön ki? Ha mondjuk egy golyó akkora, mint egy Raffaello?
Előre is köszönöm a választ!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Thu, 2011-12-29 22:28

A Kedves karácsonyi "kiegészítő" ajándéka ez a bonbon volt, szépen sorakoztak a piros díszdobozban. Annyira készültem rá, titokban készítettem, míg ő aludt, majd elrejtettem, és mindettől annyira lázba jöttem, hogy én magam hatódtam meg, amikor átadtam..... Hiába, szívemet-lelkemet beleadtam. :):)
Megérte! Annyira finom volt, Kedves pedig le volt nyűgözve. :):):) Köszönöm szépen!!!!! :):)

Klarissa1
Klarissa1 Fri, 2011-12-23 16:21

Nagyon finom lett!!!Most állok neki a második adagnak olyan gyorsan fogy!
Én is 1 órát hagytam állni a sima hűtőben és utána nagyon könnyű volt formázni!!

momesz
momesz Tue, 2011-12-20 10:00

Keserű kakaópor helyett miben lehet még megforgatni? Nekem ízlett így is, nagyon :) de a gyerekek egyöntetűen leszavazták a keserű kakaós külsőt. Szedjem le, jött a nyafogás :))) mert belül meg nagyon fincsi, az kellett nekik :)))

Namari-chan
Namari-chan Mon, 2011-12-26 23:23

szerintem bármiben megforgathatod: porcukor, színes tortadara, fehércsoki reszelék stb... csak a fantázia szabhat határt neki

oxigen85
oxigen85 Wed, 2012-11-21 21:11

Megszállt a múzsa: kókusz, darált diófélék, fahéj, kandírozott narancs (talán ha elég aprók a darabok), esetleg mákot el tudok képzelni fehér csokishoz... Nestlé kakaóval is biztos finom, hogy ne legyen keserű a törpéknek...

momesz
momesz Mon, 2011-12-19 12:39

Nem rég fejeztem be, nagyon egyszerű volt elkészíteni és isteni finom! :)) Vaj helyett kocka margarint tettem bele és ahogy itt olvastam a kommentek között, kicsit kevesebbet az vaj adagnál.
Óvónénik kapják ajándékba de nagyon nehéz lesz tőlük megválni. Gyorsan csinálok délután még egy adagot :)))
Én is egy órára tettem hűtőbe, és könnyen formázható volt. Köszönöm szépen a receptet! :)

Sternlein
Sternlein Sat, 2011-12-17 13:09

Nagyon-nagyon köszönöm ezt a receptet! Tavaly is elkészítettem karácsonykor, és már akkor is a család egyik kedvence lett, bár a formázás akkor még nem ment könnyen nekem sem. Idén viszont valamit nagyon eltaláltam, mert gyönyörű, szabályos golyócskák készültek: én margarint tettem bele vaj helyett, habtejszínnek pedig Hulalát, és szigorúan max. 1 órát hagytam állni a (sima) hűtőben. Utána kis darabkákat vágtam ki, és (vizes kézzel) jól összenyomtam őket a tenyeremben - na pont ekkorra lesz könnyen alakítható a csoki. Legalábbis nekem ez vált be. További kellemes ünnepi készülődést mindenkinek!

Namari-chan
Namari-chan Mon, 2011-12-05 16:34

vaj helyett margarint is használhatok?
nem szoktunk vajas süteményeket csinálni, ráadásul valami hülye berögződés miatt nálam a vaj egyenértékű a margarinnal, így mikor gyorsan átfutottam a receptet, az tudatosult bennem, hogy margarin kell hozzá, és már meg is vettem.

Tüttyentős Püttyike
Tüttyentős Püttyike / Tüttyentős Püttyike Wed, 2011-11-30 15:45

Sziasztok!
Olvasgatom az oldalon a recepteket már egy ideje, most regisztráltam, csak azért, hogy erről a receptről megoszthassam a véleményemet!
Egyszer jártam Svájcban, ott lehet brutálisan sokféle trüffelt kapni, visszasírtam a narancsos-csokisat. Egészen a mai napig.
Követtem a receptet, pontosan így csináltam, és isteni lett. Krémes, omlós, lágy, megettem 2-3 darabkát, és azonnal csokimérgezést kaptam :)
Teljesen pontosan totálisan ugyanilyet lehetett kapni Zürichben, a hatalmas kézzel gyártott csokis üzletekben, iszonyatosan drágán. De teljesen ugyanilyen volt.
Örülök hogy megpróbáltam, hatalmas a sikerélmény, bár a konyha még úszik a csokiban, és a pulóverem tiszta kakaó... De jelenleg ez nem tud érdekelni :D
Köszönöm az élményt, idén a karácsonyi asztalra is fog kerülni belőle :)

Olvasgattam, hogy írtátok néhányan, hogy kemény lett, tört, nem lehetett formázni. Az a helyzet, hogy a trüffel eléggé érzékeny dolog, ha pontosan a megfelelő állagot akarjátok elérni, akkor óvatosan kell vele bánni. Nem jó hozzá a margarin, vaj kell bele. Én inkább nagyobb felületre öntöttem, és vékonyabbra, így nagyjából egy órát állt a hűtőben, ennyi idő is bőven elég volt neki.

Köszönöm mégegyszer :)

Sütimester
Sütimester Sat, 2011-06-11 17:49

hogy lehetne megcsinálni,hogy ne legyen kemény és hogy tudjak belőle gombócokat gyúrni? ha kevesebb ideig van bent a hűtőben akkor vajon jó lesz?

Solona
Solona Mon, 2010-12-27 18:38

Isteni lett, köszönöm a receptet! Igaz kandírozott narancshéjat raktam bele, mert nem találtam kezeletlen narancsot, és rombuszok lettek a golyók helyett, mert az enyém is túl kemény lett, de az íze szuper volt, mindenki kapott belőle ajándék gyanánt és imádták :)

tsokee
tsokee Thu, 2010-12-09 09:48

Formázni sajna én sem tudtam, ezért késsel feldaraboltam. Az így kapott "kocka trüffelemet" forgattam bele a kakaóporba. A tesztelő bizottságnak mindegy volt az alak, nekik az íz volt a lényeg (ami nagyon "átjött" nekik), az ajándékozott pedig ámulva bámulta, hogy ezt valóban én készítettem (boltban nem kapsz szögletes trüffelt) és milyen fincsó, jobb, mint a bolti!
Szóval szerintem még jobb is, ha nem golyókat, hanem kis bonbon kockákat alakít ki az ember (bár ez mindenki saját ízlésének a dolga):) Úgyis "egy helyre megy," és szerintem így is esztétikus, sőt talán rusztikusabb is:D
Mellesleg igencsak gondolkozok azon, hogy legközelebb narancs helyett egy kis menta levéllel bolondítom meg;) Szerintetek hogy hangzik?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-05 20:22

Nagyon tetszik a recept! :D
Ezt kapják az ősök karácsonyra !
Köszi nagyon :D

v-vkaty
v-vkaty Sat, 2010-12-04 18:23

Szia Niki!

Köszi a receptet, nagyon finom :)
Én a "rapid" változatot csináltam , vagyis a fagyasztóba tettem egy órára. Ez lehet, hogy egy kicsit sok idő, mert nem tudtam golyókat kerekíteni, túl kemény lett és inkább tört. Viszont így nagyon klassz és változatos formák lettek :))))

drmoki
Britta / drmoki Thu, 2010-11-18 13:36

Szia! Nekem sajnos törik. Nem tudom felvágni és formázni sem, mert darabokra "hullik". :( Mit ronthattam el? z íze amúgy nagyon finom, de egyátalán nem tudom formázni. :(

Gombócka
Gombócka Tue, 2010-10-26 19:53

Szia Niki! Elkészítettem ma életem első trüffeljét hála neked. Annyit fűznék hozzá az előttem szólókhoz hogy miután összedobtam mindent én a fagyóba tettem a kész masszát és csak félórácskát pihent (idő hiánya miatt, mivel mára követelték),de úgy látszik ennyi idő elég is volt neki, mert könnyen formázhatóvá vált. Már túl van a család a kóstolón és mindenki hálás neked, annyit fűztek még hozzá hogy legközelebb duplázni kell! :o)

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Thu, 2010-03-11 19:04

gyömbéres porcukor? :O nemsemmi, nagyon jó ötlet, legközelebb kipróbálom. :)
jégkockaformára sem gondoltam még a trüffelnél, de ezt is kipróbálom! :D
köszi! ;)

gggabo
gggabo Thu, 2010-03-11 17:55

köszi a receptet,nagyon jól sikerült, bár én nem hűtöttem egy éjszakán át, hanem szilikon jégkockaformákba kanalaztam, és a mélyhűtőbe tettem be, így egy óra alatt megvolt, és
még formázni sem kell;)
beforgatásnál gyömbéres porcukorba kanalaztam. hát ütős volt úgy is...

Vicky79
Vicky79 Mon, 2010-02-08 11:33

Nekem sikerült pont ilyenre elkészítenem még karácsonykor... Nagyon finom. Volt, aki sokallta benne a vajat, de szerintem pont azért kell ennyi, hogy elég krémes legyen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-17 16:46

Elkészítettem karácsonyra.Az íze fantasztikus lett,de sajnos nem tudtam belőle golyókat formálni.Nem veszett azonban kárba,hiszen a felkockázott csokoládét seperc alatt megettük!Köszönöm a receptet.Azért arra kíváncsi lennék,mit "rontottam el"?

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Sun, 2010-02-21 20:22

nekem is nagyon lágy lett, igyekeztem türelmesen golyókat formálni. :) miután meghempergettem a kakaóban, még alakítgattam rajtuk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-20 23:41

Köszönöm a gyors választ! :) ..Épp most készülnek! ;)
Áldott Ünnepeket Neked is!

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Sat, 2009-12-19 10:48

Szia!

Én mindenképpen átadás előtt 1-2 nappal csinálnám, hogy össze érjenek az ízek.
Amikor ezeket csináltam nem tartottam hűtőben, de nem is lett baja. Kb 1-másfél hétig ettük, addig simán elállt. :)
Szerintem ha nagyon meleg van a lakásban akkor mindenképpen hűtőbe tenném, mert elég lágy állaga van. (majd meglátod amikor össze kell gombócozni)
Kellemes Ünnepeket! ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-19 00:05

Szia, egy kérdésem lenne: hogy úgy általában a trüffelek meddig tarthatók el? Itt természetesen a tojás nélkül készülőkre gondolok?
Mert ha ajándékba szeretném adni jóval hamarabb el kellene készítenem és mivel tejszínt tartalmaznak nem igazán tudom a megoldást. Szóval, konkrétan, h. mennyivel előtte kell elkészíteni, és hogy hűtőben kell-e az átadásig tartani? :D
Köszönöm! :)

rizsa
rizsa Fri, 2009-12-04 15:54

Niki,
pont ilyen ajándékokat szeretnék csinálni. Egyszerű és biztos mindenki örül neki.
Köszi!

Kata

213
étcsokoládé 20 dkg
vaj 10 dkg
habtejszín 1 dl
narancshéj 2 narancsból nyert
cukrozatlan kakaópor 1 ek