r
Nosalty Logó

Narancsos bundás kalács bogyós gyümölcsökkel és mézzel

Gréti
Narancsos bundás kalács bogyós gyümölcsökkel és mézzel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

867
Kalória
18.8g
Fehérje
103.4g
Szénhidrát
43.6g
Zsír
137.8g
Víz
282g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
45.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Összesen 867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A bundás kalácshoz

  1. A tojásokat felverjük egy mélytányérban, egy is elég lehet, ha jó nagy, maximum egy kanál tejjel vagy tejszínnel húzzuk fel. Reszeljük bele a narancs felének héját, és facsarjuk hozzá a fél narancs levét. Egy csipet sót szórhatunk a keverékbe.
  2. Ebbe forgassuk bele a kalácsszeleteket, hagyjuk, hogy jól szívják magukba az egészet.
  3. Közben egy serpenyőben, közepes lángon olvasszunk vajat, majd ezen süssük meg a bundás kalácsokat úgy, hogy közben takarjuk le egy fedővel, így belül is átsül biztosan.

A tálaláshoz

  1. A sült kalácsokat szedjük papírtörlőre, utána mehetnek a tányérra. Tegyünk melléjük friss bogyós gyümölcsöket, egy-egy kis vajkockát a kalácsokra, öntsük nyakon az egészet mézzel, majd porcukrozzuk halványan. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Narancsos, mézes, bundás, kell még ennél több? Gyakrabban kéne reggelire ezt készíteni, csak ennyi!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek