adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
23
Kalória
0.3g
Fehérje
6.1g
Szénhidrát
0g
Zsír
11.4g
Víz
-
Koleszterin
56.2mg
Élelmi rost
5.1g
Cukor
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
23
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
143
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
23
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1697.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 1581 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
143
kcal
- 0% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1516 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
128
kcal
Elkészítés
- A fokhagymát és a chilit nagyon apróra vágjuk, majd egy mozsárba tesszük kevés cukorral pépesre törjük.
- A chilis-fokhagymás pürét felöntjük a halszósszal, a rizsecettel és a lime levével, majd ízlés szerint vízzel hígítjuk.
- Ha hagyjuk néhány órát (vagy napot) állni, az csak jót tesz az ízeknek!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
Egy vietnami asztalról sem hiányozhat ez a szósz, amelyet halak, tengeri ételek, rizses fogások ízesítésére használhatunk, de a legismertebb szerepe a tavaszi tekercs kísérőjeként ismert. Nem csak és kizárólag ázsiai ételeknél lehet létjogosultsága, érdemes kipróbálni mondjuk egy fasírt mellé is. Ez az alap változat, amit feldobhatunk még zöldségekkel (sárgarépa, retek, újhagyma) vagy fűszerezhetjük friss zöldekkel vagy gyömbérrel is.