r
Nosalty Logó

Mozzarellás karfiol-lepénykenyér

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mozzarellás karfiol-lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 478 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 957 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 478 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4207.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 957 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, fövő sós vízben kb. 10 percet főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
  2. A mozzarellát lereszeljük.
  3. A karfiolt konyhai aprítógépben morzsásra dolgozzuk, egy edénybe tesszük.
  4. A karfiolhoz adjuk a tojásokat, a mozzarella felét, az oregánót, az áttört fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Jól eldolgozzuk.
  5. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kézzel kb. 1 cm vastagságú lepénnyé lapítjuk.
  6. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, kivesszük, megszórjuk a maradék mozzarellával, visszatoljuk a sütőbe, és további 5 percet sütjük, míg a sajt ráolvad.
  7. Kivesszük, felvágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 8853
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A neten akadtam erre a receptre, s mivel minden kéznél volt, ki is lett próbálva. Nagyon finom! Mozzarella helyett el lehet másféle sajttal is készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek