adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
478
Kalória
36.3g
Fehérje
10.6g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
208.7g
Víz
278.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
478
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
957
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2103.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 208.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
478
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4207.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1402 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 1190 mg
-
Nátrium 1424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 417.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
957
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
100
kcal
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, fövő sós vízben kb. 10 percet főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
- A mozzarellát lereszeljük.
- A karfiolt konyhai aprítógépben morzsásra dolgozzuk, egy edénybe tesszük.
- A karfiolhoz adjuk a tojásokat, a mozzarella felét, az oregánót, az áttört fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Jól eldolgozzuk.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kézzel kb. 1 cm vastagságú lepénnyé lapítjuk.
- Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, kivesszük, megszórjuk a maradék mozzarellával, visszatoljuk a sütőbe, és további 5 percet sütjük, míg a sajt ráolvad.
- Kivesszük, felvágjuk, és tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A neten akadtam erre a receptre, s mivel minden kéznél volt, ki is lett próbálva. Nagyon finom! Mozzarella helyett el lehet másféle sajttal is készíteni.