r
Nosalty Logó

Mozart golyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mozart golyók
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 4136 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 487 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1097 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 4136 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 487 Kcal

Hozzávalók

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A marcipánmasszához

  1. A mandulát ledaráljuk, finom porrá. (Ha nem találsz a boltban hántolt mandulát, akkor jó a sima is, csak le kell forrázni 3 percre, majd simán le lehet húzni a héját.)
  2. Összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg el nem oldódik a cukor. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd jól összegyúrjuk, mígnem formázható gombócot kapunk.
  3. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, héjtalanított, ledarált pisztáciát, és jól összegyúrjuk.
  4. A nugáthoz a mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel.
  5. A nugátból kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a nugátgolyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.
  6. Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapírral borított hungarocell lapba szurkáljuk, amíg meg nem száradnak.
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 52264
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Receptkategóriák

Ajándéknak nagyon jó ötlet a saját készítésű bonbon. Kedves kis papírba csomagolva pedig akár szaloncukornak is használhatjuk karácsonykor. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Niki! Eladásra nem készítesz bel?le???? :) :)

Törölt felhasználó

Kedves Dórianyu! Ilyeneken nem gondolkodtam még, de ha tudsz valamit, akkor szólj! ;))

Törölt felhasználó

engem érdekelne...:)

Törölt felhasználó

hát ha ez komoly, akkor beszélhetünk róla... :) írd meg az email címed, és megbeszéljük ;)

Törölt felhasználó

e

Törölt felhasználó

Kedves Niki! Engem is érdekelne a vásárlás, A kész terméket jobban szeretem, és ez a golyócska ígéretesen néz ki:) Köszönöm Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabi! Küldd el Te is az email címedet és megbeszéljük! :) Vagy írhatsz az enyémre: mehnniki@gmail.com Még Dórinak sem számoltam ki, mennyiben lenne egy adag, de a héten mindenképpen kiszámolom, és elküldöm az árlistát! :) Niki

Törölt felhasználó

NoSalty - ahol a jó üzletek köttetnek! :-D

Törölt felhasználó

Zit, következ? lépés a házhozszállítás:) Kata

Törölt felhasználó

Mindent betartottam, és csak egy hatalmas nagy ragacs lett az egész... Mit ronthattam el? Lehet, inkább én is rendelek :)))

Törölt felhasználó

Szia! Én most csináltam egy újabb adagot, 10 perce szárad a csokoládé rajta, és jó lett. A nugáthoz javaslok egy kis plusz csokit attól biztos jobb lesz erre a múltkor rájöttem. Ha a marcipán lett ragacs, akkor sok vizet adtál hozzá. Nem szabad rögtön hozzátenni, szépen lassan kell, és ha összeállt akkor lesz jó.

Törölt felhasználó

Ha még nem dobtad ki, akkor tegyél hozzá annyi porcukrot hogy gyúrhatóvá váljon! Remélem tudtam segíteni...

Törölt felhasználó

Szerintem sok az a fél deci víz, nekem egy ev?kanálnyi vízzel pont jó lett, különben ragad

Törölt felhasználó

Akkor a vízre kenem :) Amúgy nem dobtam ki ,volt, aki Így is megette, amorfan :)

Törölt felhasználó

Én karácsonyra készítettem Mozart golyót,ami teljesen más alapanyagokból áll.Próbáljátok ki,mennyei lett:2o dkg darált diót,2o dkg porcukrot, 2o dkg reszelt csokoládét /vagy 2 ev?kanál kakaót/,1 ev?kanál baracklekvárt,2 ev?kanál rumot /vagy valamennyi rumaromát - én ezt tettem!/ és 1 tojás fehérjét -nem kell habbá verni!-összedolgozunk és vizes kézzel golyókat formálunk,miközben minden golyó közepébe 1-1 meggyet teszünk.A kész golyókat reszelt csokiba forgatjuk és leveg?s helyen megszikkasztjuk! A karácsonyt Németországban töltöttem és ajándékba is adtam a sütib?l-óriási sikerem volt!

Törölt felhasználó

Szia Zsebi 2. ! Az lenne a kérdésem, hogy a reszelt csokit is beledolgozzuk és külön kell még a forgatáshoz is, vagy az a 20dkg csak a megforgatáshoz vaan? Köszi: Anett

Flóra

Elkészítettem, és nagyon finom lett, tényleg olyan, mint a mozart golyó. Nagyon sokat szendvedtem vele (kb. 3 órát, de megérte), és hatvan db lett. Jól néz ki és nagyon finom :-)

Hozzávalók

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!