r
Nosalty Logó

Karamellás körte bonbon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Karamellás körte bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 501 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként az öntőformákra egy kis ecset segítségével felviszünk ehető aranycsillámport (a forma egy műanyag tojástartó, amit a hűtőszekrényekhez adnak).
  2. Ezután elkészítjük a tölteléket: a marcipánmasszát és a lekvárt egyszerűen összekeverjük egy kis tálban.
  3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk (kb. három sornyi csokit félrerakunk). Kis lángon megvárjuk, amíg a víz el kezd forrni, közben a csokit folyamatosan kevergetjük, amikor látjuk, hogy már majdnem minden darab elolvadt, le is vesszük a tűzről (vigyázzunk, ha a víz nagyon forr, a csoki odaég).
  4. A csokit levesszük a gőzfürdőről, és folyamatosan kevergetjük, amíg langyos lesz. Ekkor beledobunk még 3-4 kocka csokit, kevergetjük, amíg ezek is felolvadnak.
  5. Minden lyukba kanalazunk a csokiból, majd a formát jobbra-balra forgatva bevonjuk a forma falát.
  6. Hogy a felesleges csoki kifolyjon, fejjel lefelé fordítva vagy rácsra tesszük, vagy két pohárral kitámasztjuk a forma két végét (sütőpapír felett dolgozzunk!).
  7. Pár perc után már látszik, hogy a csoki nem csöpög tovább, kezd megszilárdulni, ekkor visszafordítjuk, és egy éles késsel vagy habkártyával lehúzzunk róla a felesleget.
  8. 15 percre hűtőbe tesszük.
  9. Amikor megdermedt, a masszával megtöltjük a bonbonokat. Kb. a forma háromnegyedéig, hogy legyen hely a bonbon talpának.
  10. A maradék csokit a fent leírt módon újra felolvasztjuk, ami a sütőpapírra csöpögött, azt is felhasználjuk, ebbe is teszünk 3-4 kocka eredeti, még fel nem olvasztott csokit.
  11. A töltelékekre egy-egy kanál olvasztott csokit teszünk, a felesleget itt is a kés pengéjével vagy a spatulával lehúzzuk, így lezártunk a bonbonokat.
  12. Ismét hűtőbe tesszük, dermedés után a bonbonok a formából könnyen kijönnek, ha enyhén a kés nyelével megütjük a formák hátulját.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3410
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

A bonbon készítés nem olyan bonyolult, mint ahogy sokan azt hiszik. Nincs szükség sem drága bonbon formákra, sem maghőmérőre a csoki temperálásához. Az elkészítés fázisait itt nézhetitek meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...