Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Florentin KonyhaMalackától

Florentin KonyhaMalackától
Florentin KonyhaMalackától
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A koktélcseresznye mandulás aromája járja át ezt az édességet, melyet ne felejtsünk el elkészíteni az ünnepekkor.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A koktélcseresznyét lecsöpögtetjük és feldaraboljuk.
  2. A tejszínt a mézzel, a cukorral és a vajjal felforraljuk, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a lisztet. Hozzáadjuk a mandulát és a cseresznyét. Rövid pihentetés után, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd 175-180 fokon, 8-12 perc alatt megsütjük.
  3. Miután langyosra hűlt, pogácsaszaggatóval köröket vágunk a tésztából, aminek az alját vízgőzön olvasztott csokival vonjuk be, amibe villával hullámokat húzunk. (Aki szeretné, eleve süsse darabonként, evőkanállal csorgasson a sütőpapírra a tésztából, kialakítva a körformát).
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 430
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

florentiner, florentin-szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

765
habtejszín 75 g
cukor 50 g
vaj 70 g
méz 100 g
finomliszt 40 g
koktélcseresznye 100 g
mandulapehely 250 g
étcsokoládé 150 g