r
Nosalty Logó

Mitarashi Dango

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mitarashi Dango
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A dango tésztához

A mitarashi szószhoz

Összesen 262 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A dango tésztához

A mitarashi szószhoz

Összesen 1047 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A dango tésztához

A mitarashi szószhoz

Összesen 173 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 262 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1794.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1047 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A dango tésztához

A mitarashi szószhoz

Elkészítés

A dango tésztához

  1. Egy tálba szórjuk bele a lisztet, majd melegítsük fel tűzön, vagy akár mikrohullámú sütőben a 200 ml vizünket, és öntsük össze, majd gyúrjuk 2-3 percig. (Akkor van kész, ha szépen összeállt az egész.)
  2. A dango tésztát kisebb darabokra tépjük, majd előmelegített gőzölőbe rakjuk, és 15 percig gőzöljük (lehet bambusz vagy fém gőzölő is, ebben az esetben várjuk meg, amíg forrni kezd a víz alatta).
  3. A kész dango tésztákat jól gyúrjuk egybe, és tépkedjünk ki belőle lehetőleg azonos méretű kisebb darabokat. Ezeket formáljuk gömb alakra. (Ne várjuk meg, amíg teljesen kihűl, még melegen gyúrjuk meg.)
  4. Víz alatt mossunk át pár hegyes végű hurkapálcát, majd ezekre húzzuk fel a dango golyókat. Helyezzük a kész dango pálcákat egy tálra.
  5. Most jöhet a szósz: az alapanyagokat öntsük bele egy kisebb lábasba, és közepes lángon forraljuk fel. A szószt folyamatosan kevergessük, és mikor érezzük, hogy szirupos, elkészült.
  6. A szószunkat ezután öntsük rá a dango pálcákra, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 54464
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

A dango önmagában íztelen, ezért többféle recept van az ízesítésére. A mitarashi az egyik legkedveltebb dango japánban, édes ízével kiváló desszertnek, de sima harapnivalónak is megteszi. Egyszerű elkészíteni, és a végeredmény magáért beszél. Számomra nagy kedvenc, és remélem neked is elnyeri a tetszésedet. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Finom. Csak azt nem tudom, mit keres a japán étel a kínaiak kategóriájában.

Törölt felhasználó

A választ nem tudom, mivel szándékosan hagytam azt a részt üresen, mondván nincs rá erre még külön kategória. Ezután berakta a kínaihoz miután mentettem.:d Mind1 javítom és keresek neki vmi közelebbi kategóriát

Törölt felhasználó

Tök jó, hogy érdekelnek a japán ételeke, mi is nagyon szeretjük ?ket!:)

lacabazz

Mar bocs de ez valami felig nyers teszta leontve valami cukros szosszal? :D Nem teged akarlak bantani de ezt valahogy meg nem ennem.

Törölt felhasználó

Nem nyers, semmi bajod nem lesz t?le és igen gyakorlatilag cukros ragadós szósszal fogyasztod, elhiheted jó íze van ;)

Törölt felhasználó

neved szerint is csak egy köteked? sutyerák lehetsz...

FMarcsi91

ha elolvastátok volna a receptet pontosan akkor láttátok volna hogy, gözfölé kell tenni,igy nem merad nyers.,amugy meg mindegy, hogy kinai vagy japán kaja az a lényeg hogy finom legyen, egy próbát megér!

Törölt felhasználó

Köszi a receptet van pár anime fan ismer?söm akik majd megörülnek érte ! Jó volt látni a meglepetést az arcukon :) !

Törölt felhasználó

már próbálkoztam a dangoval, de nekem a rizsliszt nem akart összeállni a meleg vízzel, és csak akkor tudtam formázni ha betettem az egészet a h?t?be és leh?töttem. és amikor felraktam a g?z fölé akkor megint elfolyósodott. a szójaszósz milyen legyen? úgy tudom többféle van bel?le

Törölt felhasználó

Szójaszószból a natúr legyen,de ha jól tudom nincs a szójának önmagában több változata:D Tehát ha jó nagy bet?kkel az van rárakva hogy szója szósz, akkor helyben vagyunk ;) A szétfolyás ellen két tippet tudok adni, el?ször is kavargasd a tálban miközben szép lassan öntöd hozzá a vizet, nem célszer? ráönteni rögtön az egészet. A másik pedig, hogyha nagyon folyós az állaga nem kell csüggedni, mert meg tudod menteni, ha több lisztet adsz hozzá és úgy beledolgozod. Remélem ez majd segít :)

Törölt felhasználó

a szójaszószra mondtam h többféle változata van, nem magára a növényre :DDDD mert itthon pl pikáns íz? van (legalábbis ez van ráírva) köszi a tippeket, majd kipróbálom, hátha így jó lesz már =)

Törölt felhasználó

Azt szeretném kérdezni, a szójaszószzal kapcsolatban, hogy amikkel én találkoztam, az szörnyen sós. Drága, min?ségi szója szószt vettünk, és az is sós, és tudtommal mindegyik sós.. ezt a fajtát kell használni?

Erui

Alig várom hogy kipróbáljam *_*

Törölt felhasználó

Ha nincs G?zöl?m akkor meg lehet oldani valahogy mással is?

timcsiikee

Én úgy oldottam meg, hogy fazék, sz?r?, fed?. Ha szinte teljesen passzolnak egymáshoz, az is megfelel nekem sikerült. :)

Törölt felhasználó

waaa~ (^-^) majdnem olyan finomra sikerult, mit amit reggen ettem gyerekkoromban japanban~nagyon finom lett *-* Koszi a receptet :) Emi

Tarisa

Szerintem érdemes Kikkoman szójaszósz venni, ami japán, mivel az nem annyira szósz, továbbá amit általában lehet kapni az sötét szójaszósz, a világos (ami nem világos, csak kevésbé sós) jobban illik ehhez.

Melinda225

Megcsináltuk és finom lehet. Valaki esetleg megpróbálta felturbózni a tésztát (szín, íz, egyéb)?

Zsubika

Hello én is elkészítettem és nagyon jó lett , bár igaz nutellával és lekvárral ettük meg :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sajnos másodszorra indultam már neki a dango elkészítésének. De sajnos sohasem sikerült. Addig minden klappol, hogy szépen összegyúrom a rizslisztet melegített vízzel. Szépen össze is áll, olyan kis formálható puha masszává. Aztán forralok vizet, rakok bele egy fém g?zöl? sz?r?t és abba beletépkedem a tésztát. A recept szerint 15 percig g?zölöm. Meg is tettem. A baj ezek után kezd?dik, mikor eltelik a 15 perc. Mikor kiveszem ?ket, már valami iszonyú kemény darabkák, amiket sehogysem tudok összegyúrni. Így nem tudom ?ket kis gombócokká formálni. Nem tudom hol ronthatom el, mert ha kevesebb lisztet adok hozzá, akkor meg nem áll össze a tészta. Valaki tud nekem tanácsot adni?

Beuska86

Tök jó ez a recept, nem t?nik nehéznek. A kérdésem az lenne, hogy ezt vajon másnap is ehet? lehet és finom, vagy csak frissen érdemes fogyasztani? (Gondoltam páromnak ebédre készítenék és elcsomagolnám neki másnapra) Van ezzel valakinek tapasztalata?

Hozzávalók

A dango tésztához

A mitarashi szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!