r
Nosalty Logó

Mindig finom rizses csirke

Mimóza-Mimike
Mindig finom rizses csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

1188
Kalória
59.1g
Fehérje
124.5g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
512g
Víz
146g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Összesen 4752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Összesen 158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    512 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.3 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7342.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    3554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2047.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1533 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7684 micro
Összesen 4752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Húsos szaft hozzávalói

  1. Először a rizst készítsük el, mert ennél a receptnél picit időigényesebb, mint általában.
  2. A rizst megmossuk. Teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk az étolajat, a sót a borsot, a petrezselymet. Jól átkavarjuk, majd felöntjük dupla csésze vízzel.
  3. Nagylángon feltesszük főni, majd felforraljuk, s ha felforrt, 10 percre legkisebb lángon, fedő alatt megpároljuk.
  4. A kész rizst szűrőbe öntjük, csapvízzel átöblítjük, majd kavarás nélkül várunk fél-háromnegyed órát míg lecsöpög.

Rizs hozzávalói

  1. A hagymákat aprítsuk fel, majd az olajon pároljuk meg egy lábasban.
  2. A felkockázott csirkemellet adjuk a dinsztelt hagymához, és nagy lángon pirítsuk fehérre. Ha kifehéredett a húsunk, hozzáadhatjuk a sót, borsot, kukoricát, zöldborsót, pirospaprikát, ízlés szerint akár ételízesítőt is. Jól átkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepjen minden hozzávalót.
  3. Fél órán át pároljuk közepes lángon, néha megkavarjuk, hogy le ne égjen. Ha a leve már besűrűsödött és szaftos lesz, kavarjuk össze a rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

"Mindig finom", vagyis igazából nem rontottam el még soha.:) Ezen ételeket rendszerint úgy készítik, hogy a rizst a végén a szafttal főzik össze, felöntve vízzel, hogy egyben főjön készre az étel. Na én nem! És van különbség? Biztosíthatok mindenkit, hogy nincs, csak annyi, hogy  nincs meg a rizs szétfővésének a kockázata! :) Tipp: Apró trükk, hogy a rizsünk ne ragadjon össze, miután készre főztük, öntsük egy szűrőbe, majd öblítsük le alaposan csapvízzel, s bármi kavargatás nélkül várjunk még tisztességesen fél - háromnegyed órát, míg lecsöpög. Így lesz ehhez az ételhez tökéletes a rizsünk :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...