r
Nosalty Logó

Mézeskalács Oscar-díj (Mézeskalács 14.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács Oscar-díj (Mézeskalács 14.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4094 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 350 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.5 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4094 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagyon fontos, hogy meleg legyen a konyhában, és az alapanyagok is szobahőmérsékletűek legyenek.
  2. A mézet gőz felett megmelegítjük, és beletesszük a margarint. Addig kevergetjük, amíg a margarin felolvad a mézben.
  3. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket tálba tesszük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes-vajas keveréket, és először fakanállal kissé összekeverjük a liszttel.
  4. Beleteszünk egy felvert tojást, és ezután kézzel gyúrni kezdjük. Először morzsálódik, de kitartó munkával szépen összeáll. Kissé ragad majd, de ez nem baj, ne tegyünk hozzá lisztet.
  5. Folpack-ba csomagolva hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakára. Hűtőben, így nyersen akár egy-két hétig is eláll a tészta.
  6. A tésztát kettévesszük, az egyik felével dolgozunk, a másikat visszatesszük a hűtőbe. Jól belisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk tetszés szerinti formára, a leeső darabokat újra meg újra összegyúrhatjuk, és kisodorhatjuk, amíg el nem fogy. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a formákat.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de azonnal mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra. 5-8 perc alatt megsülnek. Amikor már barnul az alja, akkor biztosan jók a sütik. Sütőpapíros tálcára szedjük, hagyjuk kihűlni. Ekkor még puhák, de megkeményednek. Viszont ha jól záródó fémdobozba tesszük őket, akkor visszapuhulnak.
  8. A mázhoz egy csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét, majd fakanállal belekeverjük a porcukrot. Legalább 20 percig kell keverni, konditerem helyett kiváló bicepszedzés! :-)
  9. Habzsákba töltjük a mázat, és kidíszítjuk a formákat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40*3
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 20133
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Készülünk a céges Karácsonyra, és egy kolléganőm megkért, készítsek mézeskalácsot a fára. Mivel idén minden kis cégünk filmet készít a cég életéről, Oscar-díjjal fogják jutalmazni a legjobb ezt meg azt! Így kerülnek majd dekorációnak a kis mézi Oscarok a Karácsonyfára! Egész jók lettek.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek