Mézes -zabpelyhes keksz
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
32.9g zabpehely125 kcal
-
16.5g teljes kiőrlésű liszt55 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
20.6g méz63 kcal
-
16.5g margarin118 kcal
-
4.3g dió28 kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 117.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2476.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.5 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 109.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 897 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 618 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 826 micro
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Hozzávalók
-
20 dkg zabpehely
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
1 tk fahéj
-
1 db tojás
-
5 ek méz
-
10 dkg margarin
Elkészítés
- Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. (Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet.)
- Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megmelegíteni. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
- Amikor végleg összeállt, ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket.
- Hamar megsül (25-30 perc vagy hamarabb). Kb 40 keksz lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 1302
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 353
- Össznézettség: 303052
- Feltöltés dátuma: 2010. február 18.
Ajánló
Fogyókúrázóknak nagyszerű nassolni való, magas rost és alacsony kalóriatartalma miatt emésztőrendszeri panaszokra is megoldás lehet. Bármilyen más olajos magvat is lehet belekeverni (mogyoró, napraforgó, szezámmag). Karácsonykor pedig fahéj helyett mézeskalács fűszerrel ízesítve ünnepi hangulatot kelt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Régebben kapta anya ezt a receptet nagynénémtől. Egy ideje a reformkonyha híve vagyok, így anya névnapom közeledtével előkereste nekem. Amikor először megláttam, kinevettem, de nem az egyszerűsége miatt, hanem mert a recept hozzávalói és a 2 mondatos elkészítés egy aprócska papírzacskóra volt felfirkantva. A süti hatalmas sikert aratott, bár sokan azt mondták, nem a legszebb (tényleg nem egy szépen formált Győri zabfalatok), ugyanis a zabpelyhek itt-ott kilógtak, meg a széle is egyenetlen volt, de az íze annál finomabb : ) Megjegyzés: a tészta sohasem fog igazán összeállni, egy kicsit mindig omlós marad, de sütés után nem esik szét. Akinek nem állna össze 1 tojástól, az nyugodtan tegyen bele kettőt vagy egy kicsivel több vajat.