Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-szezámos csirke Andi konyhájából

Mézes-szezámos csirke Andi konyhájából
Mézes-szezámos csirke Andi konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aktívan dolgozó nőként gyakran jártunk kínaiba pár kedves kollégával ebédidőben. Amióta a kisfiammal itthol vagyok, hiányzott az ízvilág. Gondoltam elkészítem itthol. A sógornőm már többször is megcsinálta, el is kértem a receptet a legutóbbi találkozásunkkor. Nem is volt olyan nehéz, ízlett a családnak. A tésztába nem tettem keményítőt, így is szépen megállt rajta a massza. Bár nem volt annyira ropogós, inkább puha, de ez egyáltalán nem rontott az értékén. Pici massza megmaradt, tehát egy kg husit is elbír. Szabina Kínai sült tésztáját kínáltam hozzá. Ebéd közben pedig nosztalgiáztam, hisz a kollégáim már elszegődtek azóta más céghez dolgozni, de mindig jó szívvel gondolok a közösen eltöltött időkre. :-)

hozzávalók / 3 adag

A husihoz

A tésztához

A sütéshez

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, 2×2 cm-es kockákra vágjuk, sóval, borssal megszórva állni hagyjuk.
  2. A tésztához valókból sűrű palacsintatésztát készítünk és beletesszük az apró melleket. Hagyjuk állni benne, amíg a sütéshez az olaj jó forró nem lesz.
  3. A forró olajban szép barnára sütjük a husikat. (Én több adagban pakolgattam az olajba bele, hogy szép egyedi csirkék legyenek, ne álljanak össze.)
  4. Szűrőben hagyjuk a felesleges olajat lecsorogni.
  5. Mikróban, vagy egy lábasban a gázon felolvasztunk két evőkanál mézet és a húsra csorgatjuk, majd megszórjuk a szezámmaggal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 395
elküldve: 11
receptkönyvben: 354
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, szezámos csirkemell, mézes csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

julasz6608
julasz6608 Sun, 2014-10-26 10:40

Én bizony semmit nem változtattam a recepten! Egyszerű,nagyon finom,az egész családom szereti!:-)

Somikatus
Somikatus / Somikatus Sat, 2013-06-08 17:22

Szia Andi! Köszi a receptet, nagyon finom! Annyit változtattam rajta, hogy a szószhoz kechupot is adtam, és a mézzel és szezámmaggal összeforraltam!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-06-14 21:55

Szia, Köszi, hogy kipróbáltad, örülök, hogy ízlett. A ketchup jó ötlet, legközelebb én is kipróbálom.

pinduriagi
pinduriagi Thu, 2012-10-11 13:29

én most készítettem el, annyi változtatással, hogy a csirkemellre a só és bors mellett szójaszósz is öntöttem. a végeredmény isteni lett, ajánlom mindenkinek:) köszönjük a receptet!

1282
csirkemell filé 700 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 12 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2.5 dl
1 tk
bors 0.5 tk
napraforgó olaj 2 dl
méz 2 ek
szezámmag 2 ek