r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros sült csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mézes-mustáros sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 651 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4324.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1747.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 2601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk. Egy közepes tepsibe rakjuk. Enyhén sózzuk, kevés olajat öntünk rá, és összerázogatjuk, majd a tepsi széleihez halmozzuk.
  2. A mirelit zöldséget szintén a tepsibe öntjük, és annak szélei felé szétterítjük.
  3. A mézet a mustárral egy edényben egyenletesen elkeverjük.
  4. Az egész csirkemellet besózzuk, majd a mézes mustár kb. 2/3-val mindenhol bekenjük, és a tepsi közepébe helyezzük.
  5. A köretet a hús körül elegyengetjük, kevés mézes mustárt arra is locsolunk.
  6. Előmelegített sütőben először fólia alatt, majd anélkül készre sütjük. Sütés közben a húst többször megforgatjuk, hogy minden oldalán egyenletesen megsüljön. Illetve a maradék mézes mustárral locsolgatjuk, hogy megóvjuk a kiszáradástól.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 27081
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyósom receptje, ami nálam is beépült a rendszeresen készített ételek közé.

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Kedves F?z?masina! Még kezd? konyhatündér vagyok, ez a recept mindig is bizgatta a fantáziámat, de még nem mertem kipróbálni. Kérdésem: milyennek tudnád leírni az ízét? Mire emlékeztet, mihez hasonlít? Nem igazán tudom megsaccolni, milyen ízvilága lehet. Köszönöm szépen! :)

Törölt felhasználó

Kedves zsuzskabébi! Az íze a mézt?l édes, és a mustártól olyan pikánsan savanykás lesz. Ha esetleg attól tartasz, hogy nagyon "idegen", túl szokatlan lenne, akkor ne aggódj! Az én tapasztalataim szerint a hagyományos magyar konyha vonalát képvisel?knek is ízleni szokott. Az elkészítéshez annyi kommentet még hozzáf?znék, ami most látom csak, hogy kimaradt a leírásból, hogy a csirkét b?rével együtt teszem a süt?be, b?re alatt és felett is bekenem, nehogy kiszáradjon, és csak a legvégén / tálaláskor távolítom el a b?rt. Sok sikert! Üdv!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! :)

Törölt felhasználó

 Szia Fozomasina!0,5 kg csirkemellhez nem sok egy kicsit a 6-6 ek mez,es mustar?

Törölt felhasználó

Kedves husika! Elég sokat magába szív sütés közben. Legelején bekenem minden oldalról a húst, szoktam a köretre is csepegtetni bel?le, ill. a forgatások során újra locsolgatom, hogy ne száradjon ki. Nekem el szokott fogyni, de persze ízlések és pofonok. Az is lehet, hogy el?ször kevesebbet keversz ki, és ha elfogyna, pótolod. Üdv!

Bibius

Kedves F?z?masina! Nagyon finom a recepted, ma megcsináltam.:) Egy bajom volt vele, a krumpli 60 perc alatt egyáltalán nem sült meg, s?t még másfél óra után is kemény volt. Te mit csinálhattál másképp?

Törölt felhasználó

Szia Bibius! Ez érdekes, én ezt az ételt rendszeresen szoktam készíteni, és mindig egyszerre készül el a köret és a hús. Két dologra tudok gondolni: vagy a másfajta süt? miatt neked magasabb fokozaton kellett volna sütni, vagy esetleg legközelebb próbáld kisebb darabokra vágni a burgonyát. Azért remélem ízlett! Mi nagyon szeretjük. :)

Törölt felhasználó

Most készítettem el, ránézésre nagyon ínycsiklandó:) a férjemet várom haza, nálunk ilyenkor van ebéd általában (kicsit csúsztatott életet élünk), és most fogjuk megkóstolni...utána beszámolok az eredményr?l:)

Törölt felhasználó

Na szóval:osztatlan sikert aratott, köszönöm!!!!!!!:)))

Törölt felhasználó

Jajj, bocsi, nem voltam gépközelben. De örülök nagyon, siker volt a recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek