Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros sült csirke

Mézes-mustáros sült csirke
Mézes-mustáros sült csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom receptje, ami nálam is beépült a rendszeresen készített ételek közé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk. Egy közepes tepsibe rakjuk. Enyhén sózzuk, kevés olajat öntünk rá, és összerázogatjuk, majd a tepsi széleihez halmozzuk.
  2. A mirelit zöldséget szintén a tepsibe öntjük, és annak szélei felé szétterítjük.
  3. A mézet a mustárral egy edényben egyenletesen elkeverjük.
  4. Az egész csirkemellet besózzuk, majd a mézes mustár kb. 2/3-val mindenhol bekenjük, és a tepsi közepébe helyezzük.
  5. A köretet a hús körül elegyengetjük, kevés mézes mustárt arra is locsolunk.
  6. Előmelegített sütőben először fólia alatt, majd anélkül készre sütjük. Sütés közben a húst többször megforgatjuk, hogy minden oldalán egyenletesen megsüljön. Illetve a maradék mézes mustárral locsolgatjuk, hogy megóvjuk a kiszáradástól.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 033
elküldve: 6
receptkönyvben: 317
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Főzőmasina

Mióta szakács: 2010.05.20.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csirke zöldségkörettel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babyfoka
babyfoka / babyfoka Sun, 2012-07-22 19:20

Most készítettem el, ránézésre nagyon ínycsiklandó:) a férjemet várom haza, nálunk ilyenkor van ebéd általában (kicsit csúsztatott életet élünk), és most fogjuk megkóstolni...utána beszámolok az eredményről:)

Bibius
Bibius / Bibius Sun, 2011-12-04 21:29

Kedves Főzőmasina! Nagyon finom a recepted, ma megcsináltam.:) Egy bajom volt vele, a krumpli 60 perc alatt egyáltalán nem sült meg, sőt még másfél óra után is kemény volt. Te mit csinálhattál másképp?

Főzőmasina
Főzőmasina / Főzőmasina Mon, 2011-12-05 20:12

Szia Bibius! Ez érdekes, én ezt az ételt rendszeresen szoktam készíteni, és mindig egyszerre készül el a köret és a hús. Két dologra tudok gondolni: vagy a másfajta sütő miatt neked magasabb fokozaton kellett volna sütni, vagy esetleg legközelebb próbáld kisebb darabokra vágni a burgonyát. Azért remélem ízlett! Mi nagyon szeretjük. :)

Főzőmasina
Főzőmasina / Főzőmasina Thu, 2010-06-03 20:30

Kedves husika!

Elég sokat magába szív sütés közben.
Legelején bekenem minden oldalról a húst, szoktam a köretre is csepegtetni belőle, ill. a forgatások során újra locsolgatom, hogy ne száradjon ki.
Nekem el szokott fogyni, de persze ízlések és pofonok.
Az is lehet, hogy először kevesebbet keversz ki, és ha elfogyna, pótolod.

Üdv!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-03 18:34

 Szia Fozomasina!0,5 kg csirkemellhez nem sok egy kicsit a 6-6 ek mez,es mustar?

Főzőmasina
Főzőmasina / Főzőmasina Wed, 2010-06-02 20:20

Kedves zsuzskabébi!

Az íze a méztől édes, és a mustártól olyan pikánsan savanykás lesz.
Ha esetleg attól tartasz, hogy nagyon "idegen", túl szokatlan lenne, akkor ne aggódj!
Az én tapasztalataim szerint a hagyományos magyar konyha vonalát képviselőknek is ízleni szokott.

Az elkészítéshez annyi kommentet még hozzáfűznék, ami most látom csak, hogy kimaradt a leírásból, hogy a csirkét bőrével együtt teszem a sütőbe, bőre alatt és felett is bekenem, nehogy kiszáradjon, és csak a legvégén / tálaláskor távolítom el a bőrt.
Sok sikert!

Üdv!

zsuzskabébi
zsuzskabébi Wed, 2010-06-02 15:56

Kedves Főzőmasina!

Még kezdő konyhatündér vagyok, ez a recept mindig is bizgatta a fantáziámat, de még nem mertem kipróbálni. Kérdésem: milyennek tudnád leírni az ízét? Mire emlékeztet, mihez hasonlít? Nem igazán tudom megsaccolni, milyen ízvilága lehet. Köszönöm szépen! :)

635
csirkemell filé 50 dkg
burgonya 1.5 kg
zöldségkeverék 50 dkg
0 ízlés szerint
méz 6 ek
mustár 6 ek
napraforgó olaj 4 ek