r
Nosalty Logó

Mézes krémes Bakesz konyhájából

NS
Mézes krémes Bakesz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

Krém

Csokimáz

1478
Kalória
18.6g
Fehérje
243.1g
Szénhidrát
47g
Zsír
60.5g
Víz
61.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
136.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 1478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 8863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.1 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    282 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3905.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1458.9 g
  • Cukor
    817 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    362.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 8863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit (a liszt és a szódabikarbóna kivételével) gőz fölött, gyors keveréssel összemelegítjük (vigyázva, nehogy a tojás kicsapódjon).
  2. A gőzről levéve a többi szárazanyagot is belekeverjük.
  3. Megmérjük (kb: 1150 g). 4 egyenlő cipóra osztjuk.
  4. A cipókat visszatesszük a tálba (a tálat a gőz fölé, hogy a tészta melegen maradjon), és egyesével kinyújtjuk.
  5. Majd sütőtepsi hátulján (34×34) sütőpapíron megsütjük. Előmelegített sütőben 170 C° (hőlégkeveréses) 4-6 perc laponként.

Krém

  1. Tulajdonképen ezzel kezdjük az egész sütést, hogy a krém kihűljön, mire a lapok elkészülnek. 3.5 dl tejben megfőzzük a grízt.
  2. 3.5 dl tejben megfőzzük a pudingot.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a hideg krémeket hozzákeverjük.
  4. Én saját készítésű birsalmasajtot használok lekvárnak, amit addig melegítek, míg kenhető nem lesz.
  5. Az első lapra rákenjük a krém felét. A következő lapra a lekvárt, majd a 3. lapra a maradék krémet, rá pedig a negyedik lap.

Csokimáz

  1. A csokoládét apróbb darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, és egy evőkanál olívaolajat teszünk hozzá (ez segít, hogy szeleteléskor ne törjön a máz).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Különös történetem nincs, de gyermekkoromtól kezdve kedvenc süteményem. Nem hiányozhatott az ünnepi kínálatból, és a disznóvágások desszertje is ez volt. Mivel a sütinek legalább egy napot állnia kell (hogy puhuljon a tészta), így már előző este a széleit megehettük! 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek